Jonge ondernemer neemt Kwalitaria Zwijndrecht over

Jonge ondernemer neemt Kwalitaria Zwijndrecht over

Als geboren horecaman weet Gideon Dammes (23) precies wat het betekent om gasten zich thuis te laten voelen. Sinds kort is hij de nieuwe eigenaar van Kwalitaria Zwijndrecht.

Gideon hij kan niet wachten om zich aan de buurt voor te stellen. 'Ik zie Kwalitaria niet alleen als een plek om een frietje te halen, maar vooral als een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt.'

Opgegroeid in de horeca

Gideon groeide op in een echte horecafamilie. 'Mijn ouders runnen vier horecazaken, waaronder twee cafetaria’s. Toen ik daar begon met werken, kreeg ik al snel de smaak te pakken.' Hij werkte zich op van medewerker naar restaurantmanager en stond uiteindelijk als general manager aan het roer van het familiebedrijf. 'Daar heb ik enorm veel geleerd. Maar op een gegeven moment begon het te kriebelen: ik wilde iets voor mezelf, een zaak waarin ik mijn eigen ideeën en visie kwijt kon.'

Toen de kans voorbijkwam om Kwalitaria Zwijndrecht in Winkelcentrum Oudeland over te nemen, hoefde Gideon niet lang na te denken. 'Alles klopte: de locatie, het team, de sfeer. Ik voelde me hier meteen thuis.' Na een periode als bedrijfsleider is de overname nu officieel en staat hij vol energie aan het roer van zijn eigen Kwalitaria.

Dicht bij de buurt

Dammes vindt verbinding met de buurt belangrijk. 'Zwijndrecht voelt voor mij als een dorp binnen de stad. Mensen kennen elkaar, groeten elkaar op straat en komen hier niet alleen voor een snelle hap, maar ook voor een praatje.' Daarom wil hij zelf zoveel mogelijk zichtbaar zijn in de zaak. 'Ik sta het liefst zelf achter de counter. Even een praatje maken, een bestelling opnemen, de sfeer proeven – daar haal ik echt energie uit.'

Plannen voor de toekomst

Hoewel de vertrouwde kwaliteit van Kwalitaria blijft zoals die is, heeft Gideon ook volop plannen. 'We gaan aan de slag om onze bezorgservice verder uit te bouwen, zodat nog meer mensen ook thuis of op het werk kunnen genieten van onze producten. Daarnaast kijken we naar manieren om nog efficiënter te werken, zodat we de kwaliteit en snelheid kunnen blijven garanderen. Maar het belangrijkste blijft: goed eten, met aandacht bereid.'

Toekomst vol kansen

Gideon kijkt met veel enthousiasme naar de toekomst. 'Ik ben supertrots dat ik deze stap mag zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met het team én de buurt van Kwalitaria Zwijndrecht een nog mooiere plek kunnen maken. Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten. Dit is nog maar het begin.'

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.