Misset Horeca
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Terras Top 100

Alles over Biercontract

  • De bierprijzen voor de horeca gaan opnieuw omhoog
    Bier23 dec. 24

    Bierprijzen 2025 bekend: ondernemers geconfronteerd met hogere kosten

    Ook in 2025 stijgen de bierprijzen weer. De gemiddelde brutoprijs van zowel 50-liter- als 20-liter-fusten pils stijgt per januari met 3 tot 6 procent, afhankelijk van het merk en type bier.

  • Biercontract17 sep. 24

    Column Tom van Erven Dorens: 'Ga als klant van Heineken nu het gesprek aan'

    Trots zijn we allemaal een beetje op 'onze' grootste brouwerij van Nederland: Heineken. Op vakantie zie je het Heineken bier vaak zichtbaar in de schappen staan van de supermarkten. Ook bij sportevenementen, zoals Formule 1 en Champions League, is het merk prominent aanwezig. De export van het merk is ongeëvenaard, en zorgt voor een wereldwijde naamsbekendheid. Vaak kent Heineken elders bovendien een sterke 'premium' uitstraling; een luxeproduct, waarmee je gezien kunt worden.

  • Bier20 mrt. 23

    De opmars van bier: trends, kennis en in de praktijk

    De vlucht die bier genomen heeft is enorm. Het aantal brouwerijen in Nederland loopt in de honderden, van microbrouwerijen en brouwerijhuurders tot de grote multinationals. En er is geen enkele horecazaak met louter pils meer over. Speciaalbier (wat geen speciaalbier meer mag heten, want: 'elk bier is speciaal) schiet alle kanten uit en trainingen op het gebied van tappen, behandeling en kennis zijn populairder dan ooit. Veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer. Misset Horeca biedt een overzicht.

  • Horeca22 apr. 21

    Ex-brouwerijmannen beginnen Drinco: brouwerij-vergelijkingssite voor horecaondernemers

    Een soort Independer, maar dan met horecaondernemer als gebruikers en bierbrouwers als aanbieders. Dat is het idee achter nieuw te lanceren platform Drinco. Prijzen en opties vergelijken en daar een keus uit maken. 'Natuurlijk is dit levensvatbaar. Er gaat toch niemand meer naar een energie-winkel om daar z'n contract voor komend jaar af te sluiten?'

  • Khalid Oubaha (c) Studio38c
    Horeca4 aug. 20

    Khalid Oubaha sleept Grolsch voor de rechter

    Khalid Oubaha heeft brouwerij Grolsch voor de rechter gesleept. Onderdeel van Oubaha zijn huurovereenkomst is een exclusief afnamebeding, waardoor hij alleen Grolsch kan schenken. Oubaha eist korting op de huur van zijn pand, vanwege het gemis aan bierkorting door die afnameverplichting.

  • Horeca18 okt. 17

    'Bierbrouwers net zo gastvriendelijk als de horeca?'

    Als we de brouwerijen mogen geloven, dan is de horecabiermarkt zeer concurrerend. Je denkt dat ze daarom extra lief zullen zijn voor hun klanten. Maar dat klopt niet. Fouten in de contracten, lange aanlooptijden, beloftes die niet nagekomen worden… Zomaar enkele zaken, die ik dagelijks tegenkom.

  1. Vacatures

  2. FreshRecruitment

    HR & Arbo Specialist (32u-36u)

    FreshRecruitment logo
Bekijk vacatures

Meer artikelen

  1. 'Heineken en Sligro: iedereen blij behalve de horeca'
  2. Biercontracten: appels met peren vergelijken
  3. Blog: Happy New Year!
  4. Blog: Eigenwijs
  5. Top-6 juridische foefjes in een biercontract
  6. Blog: Horeca word wakker
  1. Hoe kom ik aan een goed biercontract?
  2. Fikse hectoliterkorting bier dankzij krachtig collectief
  3. Vijf valkuilen bij het afsluiten van een biercontract
  4. Update gesprekken met bierbrouwers
  5. Sjoerd Kooistra had een zakenleven lang ruzie
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen