Alles over Drankenkaart

16 x oranje cocktails en dranken voor Koningsdag

16 x oranje cocktails en dranken voor Koningsdag

Heel Nederland kleurt zaterdag 27 april oranje om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Op deze Koningsdag mogen de oranje drankjes en...

Na supermarkt stapt ook horeca over op koffie zonder koffiebonen

Na supermarkt stapt ook horeca over op koffie zonder koffiebonen

Koffie zonder koffiebonen lag al in de schappen van de supermarkt. Nu komt de startup Northern Wonder ook met een voor de horeca geschikte espresso...

Gespot: bijzondere cocktailervaring met 3D-bril én geprinte teksten

Gespot: bijzondere cocktailervaring met 3D-bril én geprinte teksten

Bij het nieuwe horecaconcept The All Out Amsterdam beleef je een opmerkelijke cocktailervaring. Dit doe-horecaconcept richt zich op vermaak en...

Frisdrank blijft populair in de horeca, vooral de low en no sugar varianten

Frisdrank blijft populair in de horeca, vooral de low en no sugar varianten

Frisdrank is een onverminderd populaire categorie dranken in de Nederlandse horeca. Dat blijkt ook uit de jaarlijkse TAPP Horeca Frisdrank index.

Cocktailexperts bieden uitkomst: 'Hardlopers op de tap én serveer (simpele) vers bereide toppers'

Cocktailexperts bieden uitkomst: 'Hardlopers op de tap én serveer (simpele) vers bereide...

Je bent horecaondernemer, hebt een terras en wil heerlijke cocktails schenken. Die zijn per slot van rekening helemaal in mode. Een probleem: dat is...

Trends terraswijnen: wit blijft een hit

Trends terraswijnen: wit blijft een hit

Wat gaat er dit voorjaar en zomer geschonken worden in de restaurants en op de terrassen? Misset Horeca sprak een aantal sommeliers en wijnimporteurs...

Dé terrasdranken van 2024: 'We doen weer overal ijs bij!'

Dé terrasdranken van 2024: 'We doen weer overal ijs bij!'

Cocktails uit blik, biertorens en weg met het taboe op ijs. Het zijn dé nieuwste trends op het gebied van terrasdranken voor de zomer van 2024. Drie...

Elzaswijn is meer dan zoet: van strakdroog tot mousserend en rood

Elzaswijn is meer dan zoet: van strakdroog tot mousserend en rood

Elzaswijnen staan bekend om hun aromatische complexiteit en elegantie. Onder de noemer 'Alsace Rocks' wil de Franse wijnstreek de veelzijdigheid én...

Hoe prijs je je wijn niet het restaurant uit?

Hoe prijs je je wijn niet het restaurant uit?

De prijzen in de horeca staan onder druk. Importeurs en producenten komen niet meer jaarlijks met een nieuwe prijslijst maar verhogen soms wel om de...

Hoe ga je als ondernemer om met kurkengeld? Twee topsommeliers delen tips en tricks

Hoe ga je als ondernemer om met kurkengeld? Twee topsommeliers delen tips en tricks

Als horecaondernemer kunnen de marges op wijnen natuurlijk zeer interessant zijn. Maar wat doe je als een gast vraagt of hij zijn eigen fles mag...