Alles over Benchmarking

De valkuilen van het sturen op kengetallen in de horeca

De valkuilen van het sturen op kengetallen in de horeca

Elke ondernemer kent ze uit zijn hoofd, de kengetallen in de horeca. 30 procent personeelskosten, 30 procent inkoopkosten, rond de 12 procent...

Resultaten koffie-enquête 2022: prijs van kop koffie explodeert

Resultaten koffie-enquête 2022: prijs van kop koffie explodeert

De hoge energieprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, de flink oplopende inkoopkosten en torenhoge inflatie, dwingen veel ondernemers de...

Misset Horeca start grote actie 'De Horeca Draait Door'

Koffie Benchmark 2021: Prijs per kop stijgt licht, plantaardige melk wint terrein

Om een beeld te krijgen hoe het staat met koffie in de Nederlandse horeca, hield Misset Horeca de jaarlijkse Koffie-enquête onder zo'n 1000...

Kan ik meer rekenen voor cappuccino met plantaardige melk?

Kan ik meer rekenen voor cappuccino met plantaardige melk?

Ongeveer de helft van de horecabedrijven die ook plantaardige melk beschikbaar hebben voor een cappuccino of latte, rekent daar een meerprijs van...

Koffie Benchmark 2020: prijs per kop stijgt, plantaardige melk in opkomst

Koffie Benchmark 2020: prijs per kop stijgt, plantaardige melk in opkomst

Om een beeld te krijgen hoe het staat met koffie in de Nederlandse horeca, houdt Misset Horeca jaarlijks een koffie-enquête. Welke prijzen hanteren...

Corona zet dikke streep door 8 jaar omzetgroei grootste horecabedrijven

Corona zet dikke streep door 8 jaar omzetgroei grootste horecabedrijven

Corona zet een dikke streep door acht jaar omzetgroei van de grootste horecabedrijven en - merken in Nederland. Hotels koersen af op een omzetdaling...

Rabobank: '2019 liet groei zien, al is het beeld wisselend'

Rabobank: '2019 liet groei zien, al is het beeld wisselend'

De horeca- en recreatiesector heeft in 2019 weer groei laten zien, maar deze was weerbarstiger dan 2018, aldus de Rabobank in de update voor de...

Benchmark Terras 2019: meer m2 niet garant voor meer omzet

Benchmark Terras 2019: meer m2 niet garant voor meer omzet

Hoeveel mensen zet je in op een vol terras? Wat is de te verwachten opbrengst in een topweek in een hoogseizoen? En wat kost een vaasje, een glas...

Bier in de horeca: bierprijzen, speciaalbier top-5 en typische seizoensbieren

Bier in de horeca: bierprijzen, speciaalbier top-5 en typische seizoensbieren

Wat is het aandeel van niet-pils in het biersegment en welke bieren zijn populair? Alles over bier in de horeca.

Aantal overnachtingen buitenshuis in eerste kwartaal toegenomen

Aantal overnachtingen buitenshuis in eerste kwartaal toegenomen

Het aantal overnachtingen in de Nederlandse logiesaccommodaties bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar 18,3 miljoen. Dat is bijna de helft meer...