Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Koffie & Thee
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Michelin

Alles over Joost Leopold

  • Koffie1 apr. 25

    Joost Leopold: Het belang van een schone koffiemolen

    Misschien is een koffiemolen - beter nog: een schone koffiemolen - nog wel belangrijker dan de espressomachine. De juiste instelling van de koffiemolen kan de koffie namelijk maken of breken. Joost Leopold deelt zijn kennis, mening en ervaringen.

  • Koffie24 sep. 24

    Smaakbeleving: koffie in dikwandige blauwe kop zoeter dan in dun wit kopje

    De smaak van koffie is meer dan alleen wat er ín de kop zit. Hoe gasten de smaak van die koffie ervaren, wordt door nog veel meer factoren beïnvloed. Van de dikte en de kleur van het kopje tot de muziek en het materiaal van de stoelen in je zaak.

  • Espresso-apparatuur3 okt. 23

    Met deze tips voorkom je klachten van het werken achter de espressomachine

    Weinig ondernemers staan stil bij de risico's die medewerkers lopen als ze hele dagen achter de espressomachine aan het werk zijn. Maar het veelvuldig aanstampen van de koffie en het indraaien van de filterdrager geeft risico op terugkerende pijn in nek, schouder of pols. Koffie-expert Joost Leopold gaat in dit artikel in op die risico's en geeft tips hoe ze te vermijden met een goed ingerichte koffiewerkplek en goede werkhouding van een barista achter de espressomachine.

  • Horeca23 dec. 20

    Joost Leopold: De afdronk

    Joost Leopold deelt zijn kennis, mening en ervaring over koffie in columns en blogs. Dit is zijn laatste bijdrage, waarin hij ingaat op de afdronk.

  • Horeca24 nov. 20

    Joost Leopold: Espressoapparaat voor thuiswerkers

    Joost Leopold deelt zijn kennis, mening en ervaring over koffie in columns en blogs. Deze keer over hoe je een goede espressomachine voor thuis kiest.

  • Horeca13 okt. 20

    Joost Leopold: De toekomst van koffie is...surrogaatkoffie

    Joost Leopold deelt zijn kennis, mening en ervaring over koffie in columns en blogs. Deze keer over de toekomst van koffie. Dat zou zomaar surrogaatkoffie kunnen zijn.

  1. Vacatures

  2. Jobtimiser

    Zelfstandig werkend Kok

    Jobtimiser logo
  3. LEVANTOgroep

    Zelfstandig werkend Kok

    LEVANTOgroep logo
Bekijk vacatures

Meer artikelen

  1. Joost Leopold: Besteed aandacht aan vergaderkoffie
  2. Joost Leopold: De Italiaanse espressocultuur
  3. Joost Leopold: De wilde frisheid van limoenen
  4. Joost Leopold: Coronakoffie
  5. Joost Leopold: Hitte, licht en vocht beïnvloeden koffiesmaak
  6. Joost Leopold: De golfbewegingen van koffie
  7. Bespaar op suiker: zo maak je gebruik van zoetheid in koffie
  8. Joost Leopold: Can I have some ­coffee, honey?
  9. Joost Leopold: Herinneringskoffie
  10. Joost Leopold: Kanaalvorming in je koffie
  11. Joost Leopold: Barista als verhalenverteller
  12. Joost Leopold: Raketijskoffie? Ja, raketijskoffie...
  13. Joost Leopold: Robusta aan zet
  14. Joost Leopold: Laat gasten meekijken met bereiding
  15. Joost Leopold: Temperatuur heeft invloed op alle facetten van het koffiedrinken
  1. Joost Leopold: Cradle-to-cradle koffiedrinken
  2. Joost Leopold: Het Koffiearoma
  3. Ethiopische koffieambtenaren
  4. Kwaliteit vs kwalitijd
  5. Het nut van koffiewedstrijden
  6. Koffieketen en geldverdeling
  7. Knutsens erfenis: specialty coffee
  8. Automatenkoffie
  9. Koffiecultuur
  10. Verkeerde zuinigheid
  11. Allemaal aan de coftail deze zomer
  12. (H)eerlijke koffie: kies met hart én mond
  13. Koffie proeven met je ogen
  14. Trainentrainentrainen
  15. De koffiekaart 2.0
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Koffie & Thee
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen