Lumière Maastricht
Ondernemers over de extreme hitte: 'Het is 56 graden in de keuken'
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
Sinds de start in 2009 door Rex Neve, ook eigenaar van wijnimporteur en winkel Chabrol, en Robert Peppelenbos, is Neuf hét restaurant voor echte Franse bistronomie in Amsterdam. Het management werd aangevuld met een nieuwe mede-eigenaar Ben van Diemen. Er werd fors geïnvesteerd in het interieur, de apparatuur en routing van de keuken. Bovendien zijn de openingstijden verruimd naar dagelijks, zonder onderbreking, van 12 tot 22 uur. In totaal heeft de verbouwing bij Neuf zo'n €350.000 gekost. 'Daarmee zijn we nu klaar zijn om de komende vijftien jaar weer te vlammen.'
Landgoed Het Rheins heeft in de keuken alles omgegooid. Er staat nu een gloednieuwe duurzame keuken.
Hoe kan je een keuken bestieren met een kok minder? En wat als jouw keukenteam minder uren wil draaien, maar je door personeelstekort geen extra handjes kan vinden? Voor horecaondernemers is het interessant om uit te zoeken hoe rendabel het is om de mise-en-place deels uit te besteden. 'Ik noem het zelf koken met een beetje assistentie', aldus chef Ron Schouwenburg.
De overheid geeft subsidie bij de aanschaf van apparatuur dat energiezuinig(er) is of zorgt voor minder CO2-uitstoot. Dat is de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt dan 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst.
Onno Kokmeijer stopte na bijna twintig jaar bij Ciel Bleu** in Amsterdam, om tsja, wat te gaan doen eigenlijk?