Hotelschool The Hague
Restaurant Latinos bespaart tot 1000 euro per maand door energiezuinige keuken
Restauranthouders weten er alles van: de energierekening rijst de pan uit. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Restauranthouders weten er alles van: de energierekening rijst de pan uit. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

AI verovert in hoog tempo de professionele keuken. Van menu-engineering en foodpairing tot verspilling tegengaan. De mogelijkheden zijn groot, maar hoe zet je AI effectief in? Drie experts en twee horecaondernemers delen hun inzichten en ervaringen.

Dat een keuken van een horecaonderneming niet altijd inpandig hoeft te zijn, bewijst Terras Top 100-winnaar De Troubadour uit Hardenberg.

De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.

Sinds de start in 2009 door Rex Neve, ook eigenaar van wijnimporteur en winkel Chabrol, en Robert Peppelenbos, is Neuf hét restaurant voor echte Franse bistronomie in Amsterdam. Het management werd aangevuld met een nieuwe mede-eigenaar Ben van Diemen. Er werd fors geïnvesteerd in het interieur, de apparatuur en routing van de keuken. Bovendien zijn de openingstijden verruimd naar dagelijks, zonder onderbreking, van 12 tot 22 uur. In totaal heeft de verbouwing bij Neuf zo'n €350.000 gekost. 'Daarmee zijn we nu klaar zijn om de komende vijftien jaar weer te vlammen.'

Landgoed Het Rheins heeft in de keuken alles omgegooid. Er staat nu een gloednieuwe duurzame keuken.