Alles over Michelinsterren

Sterrenstress? 'Uiteindelijk kook je voor je gasten en niet voor Michelin'

Sterrenstress? 'Uiteindelijk kook je voor je gasten en niet voor Michelin'

Voor veel ondernemers en koks staat 7 oktober roodomrand in de agenda. Op die dag worden namelijk de Michelinsterren bekendgemaakt.

Hoe kun je je voorbereiden op een Michelinster?

Hoe kun je je voorbereiden op een Michelinster?

Een Michelinster, je durft er niet op te hopen... maar stel dat? Dan wil je toch ook goed voorbereid zijn op de explosie aan gasten die de vermelding...

Hoe krijg je een Bib Gourmand van Michelin?

Hoe krijg je een Bib Gourmand van Michelin?

Hoe krijg je als restaurant een Bib Gourmand van Michelin. Misset Horeca beantwoordt de vraag.

Wat is de groene Michelinster en hoe verdien je hem?

Wat is de groene Michelinster en hoe verdien je hem?

Michelin deelt naast 'gewone' rode sterren ook groene sterren uit. Maar wat houdt die onderscheiding nu precies in?

Bart Ausems heeft al 23 jaar een Michelinster: 'Het streven naar een tweede is het behouden van de eerste'

Bart Ausems heeft al 23 jaar een Michelinster: 'Het streven naar een tweede is het behouden van de eerste'

Tout A Fait, het restaurant van Bart en Sandra Ausems, bestaat dit jaar 25 jaar. Bovendien heeft het restaurant 23 jaar een Michelinster. Daarmee is...

Hoe herken je een Michelin-inspecteur en wat beoordeelt die?

Hoe herken je een Michelin-inspecteur en wat beoordeelt die?

De aanwezigheid van een inspecteur zorgt meestal voor spanning in een restaurant. Maar hoe ontdekten chefs dat ze een Michelin-inspecteur in hun...

Chef Hiroaki Yamamoto van restaurant Yama* in Rotterdam

Yama* in Rotterdam, waar gasten geen parfum droegen, sluit plots de deuren

Het populaire, maar kleine restaurant Yama* in Rotterdam is heel plotseling dichtgegaan. Chef Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Yuko Nakamori gaan beiden...

Interview met nestor Toine Hermsen over zijn  carrière en 'Toine Hermsen Cuisinier'

Interview met nestor Toine Hermsen over zijn carrière en 'Toine Hermsen Cuisinier'

Culinaire nestor Toine Hermsen vertelt begin 2020 over zijn droom die uitkomt met zijn nieuwe restaurant, de periode van zwarte sneeuw, de komst en...

Het interieur van Blumé in Groningen

De 45 restaurants in de Michelinselectie tot nu toe: deze vier zaken vallen op

Het aftellen richting de sterrenceremonie van Michelin is begonnen. Op 7 oktober worden er in Maastricht voor het eerst in anderhalf jaar tijd weer...

Michelin selecteert 12 nieuwe zaken en kijkt scherp naar prijs-kwaliteit

Michelin selecteert 12 nieuwe zaken en kijkt scherp naar prijs-kwaliteit

Michelin heeft na een korte radiostilte een twaalftal restaurants toegevoegd aan de Nederlandse selectie. De inspecteurs bleken het goed naar de zin...