Hotelschool The Hague
Plantaardig groeit door in Arnhemse horeca
Steeds meer gasten vragen om een duurzame en plantaardige menukaart. Arnhemse horecaondernemers spelen daar met succes op in.
Steeds meer gasten vragen om een duurzame en plantaardige menukaart. Arnhemse horecaondernemers spelen daar met succes op in.
Vegetarische gerechten zijn klimaatvriendelijker en bovendien inkooptechnisch vaak interessant. Hoe zorg je er dan voor dat gasten juist daarvoor kiezen? 'Je kunt het gedrag van de gast subtiel beïnvloeden.'
Van hybride concepten tot innovatieve peulvruchtgerechten: dit zijn de belangrijkste plantaardige food trends van 2025.
De markt voor plantaardige vlees- en visalternatieven groeit razendsnel. Niet alleen vleesvervangers, maar ook vega(n) borrelsnacks worden steeds populairder. Misset Horeca selecteerde 16 nieuwe vega(n) innovaties voor de horeca. Van vegan garnalenkroketten tot plantaardige bouillons en een alternatief voor gerookte zalm.
Artis in Amsterdam bestaat al 187 jaar en is daarmee de oudste dierentuin van het land. Al sinds jaar en dag eten bezoekers er een frietje, ijsje of saucijzenbroodje. Toch gooide Artis het horeca-aanbod succesvol om in 2020. Hoe kreeg het bedrijf dat voor elkaar?
Op 15 januari was de derde editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op de Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van plantaardig koken.