Alles over Wijnkaart

Wijnhuis Domaines Ott presenteert nieuwe vintage Château de Selle Rosé

Wijnhuis Domaines Ott presenteert nieuwe vintage Château de Selle Rosé

Wijnmaker Jean-François Ott van wijnhuis Ott bezocht Nederland voor de lancering van de nieuwe vintage Château de Selle Rosé. Restaurant More-Itz in...

Wijnapp helpt gasten wijnsmaak ontdekken

Wijnapp helpt gasten wijnsmaak ontdekken

Wijnbar Raleigh & Ramsay lanceerde afgelopen maand samen met partner Wine Unplugged een nieuwe app.

Wijntrends volgens de nieuwe generatie: 'Gast gaat voor elegant met mooie zuurgraad'

Wijntrends volgens de nieuwe generatie: 'Gast gaat voor elegant met mooie zuurgraad'

Ze zijn jong, hebben een enorme drive, een grote dossierkennis en durven te verrassen met onbekende wijnen. De nieuwe lichting sommeliers is...

Gault&Millau 2023: Dit restaurant heeft dé Wijnkaart van het Jaar

Gault&Millau 2023: Dit restaurant heeft dé Wijnkaart van het Jaar

Restaurant Central Park in Voorburg heeft, volgens Gault&Millau, dé Wijnkaart van het Jaar. Maandag 13 februari 2023 ontving eigenaar Joey de Kruijf...

Sommeliers worstelen met alcoholvrije wijn

Sommeliers worstelen met alcoholvrije wijn

Alcoholvrije dranken in de horeca zijn in opkomst, ook als het gaat om alcoholvrije wijn. Wijnspecialisten hebben nog steeds wat moeite met...

Een andere bubbel dan champagne: wat schenk je als alternatief?

Een andere bubbel dan champagne: wat schenk je als alternatief?

Er is veel gaande in de wereld van mousserende wijnen, had je vroeger bijna alleen Champagnes en daarnaast wat cava, prosecco, crémant en hier en...

Zo haal je meer rendement uit je wijnkaart

Zo haal je meer rendement uit je wijnkaart

Hoe haal je meer rendement uit je wijnkaart? Volgens experts doe je dat niet alleen door in te spelen op de wensen van de gast maar ook door slimme...

Sommelier Waterproef combineert rode poon met rode blaufränkisch

Sommelier Waterproef combineert rode poon met rode blaufränkisch

Priscilla van der Voort, sommelier van restaurant Waterproef in Scheveningen, combineert in de herfst graag rode wijn met vis. Voor Misset Horeca...

Sommelier Nazka over  wijncombinaties met Peruaanse gerechten

Sommelier Nazka over wijncombinaties met Peruaanse gerechten

Wat zijn de uitdagingen uit de keuken voor een sommelier. Misset Horeca sprak met Antonello Nicastri, de sommelier van Nazka in Amsterdam, over zijn...

Joachim Müller (l) en Jos Ploum

Chef-kok Joachim Müller maakt onderscheid met zijn wijnkaart

Steeds vaker werken chefs en producenten nauw samen, om zo het verschil op borden en in de glazen van de gasten te kunnen maken. Ook Joachim Müller,...