Inter Scaldes nodigt topchefs en sommeliers uit voor event vol bijzondere wijn-spijs-combinaties

Inter Scaldes nodigt topchefs en sommeliers uit voor event vol bijzondere wijn-spijs-combinaties

Bij restaurant Inter Scaldes vond eerder deze week een bijzonder event plaats. Meerdere topchefs en sommeliers togen naar Kruiningen om in een informele setting bijzondere pairings te presenteren. Ook liet het team van Inter Scaldes de gasten kennismaken met hun nieuwe sommelier Jasper Rijkers, die Tessa van de Wouw opvolgde.

Tijdens de Chef’s & Sommelier Party opende topsommelier Noël van Wittenbergh – SVH Wijnmeester – de avond met een inspirerende keynote over de magie van de samenwerking tussen chef en sommelier. Met zijn jarenlange ervaring bij het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en zijn ongeëvenaarde kennis van wijn-spijscombinaties, weet Noël als geen ander hoe vakmanschap en passie samenkomen om gasten een onvergetelijke culinaire beleving te geven.

Chef’s & Sommelier Party bij Inter Scaldes

De avond verliep in een informele setting, namelijk in en rondom de keuken. De gasten liepen door de keuken waarbij zij per restaurant hun gerechtje met bijpassende wijn konden halen en genieten. Gasten konden kaarten kopen voor het event, waar ook muzikale begeleiding bij hoorde. Hieronder is de complete line-up te zien, met gerechten en de bijpassende wijn.

De Groene Lantaarn **, Jarno Eggen

Ganzenlever | drop | kers

Wijn: Jean Baptiste 2023, Gunderloch- Riesling – Rheinhessen (Anfors Imperial)

Smink *, Jan Smink & Ingeborg Gruter

Aardpeer | zolderspek | paling | kaviaar

Wijn: Bodegas Luis Perez “El Muelle” Palomino Fino – Andalucía (Anfors Imperial)

Vinkeles**, Jurgen van der Zalm & Jasper van Amerongen

Zeeuwse Platte Oesters 5/0 | N25 Kaluga kaviaar | zee-egel beurre blanc

Wijn : G de Château Guiraud 2024 - Bordeaux Blanc Sec – France (Ad Bibendum)

Brut 172**, Hans van Wolde & Matthijs Vranken

Delice van strandkrab | Limburgse grotchampion | Imperial Heritage kaviaar | luchtige mosterd

Wijn: Weingut Diel 1G 'Hölle' Burg Layer Riesling 2019 - Nahe – Deutschland (Ad Bibendum)

De Treeswijkhoeve **, Franke Osinga & Lars Verbakel

Gelakte zwezerik | wintertruffel koffie | olorosso sherry | peer

Wijn: Clos des Fous - 'Tocao' 2012 - Bio Bio Valley – Chile (Ad Bibendum)

Inter Scaldes**, Jeroen Achtien & Jasper Rijkers

Noordzee krab | kokkels | scheermessen Hollandse garnaal | kersenblad | pernod + Codium bapao | krab | gerookte paprika pittige pruim | koolrabi

Wijn: Maugeri - Etna Bianco Superiore 2022 - Contrada Volpare - DOC Etna – Italia (Ad Bibendum)

Bouchot, Bram Venhorst & Tessa van de Wouw (Sommelier van het jaar ’25)

Paté en croute | vijgencompote| pickles | kruidensla

Wijn: Valpolicella Ripasso 'Balt' 2022 Adalia – Veneto – Italia (Anfors Imperial)

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.