Tijdens de Chef’s & Sommelier Party opende topsommelier Noël van Wittenbergh – SVH Wijnmeester – de avond met een inspirerende keynote over de magie van de samenwerking tussen chef en sommelier. Met zijn jarenlange ervaring bij het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en zijn ongeëvenaarde kennis van wijn-spijscombinaties, weet Noël als geen ander hoe vakmanschap en passie samenkomen om gasten een onvergetelijke culinaire beleving te geven.
Chef’s & Sommelier Party bij Inter Scaldes
De avond verliep in een informele setting, namelijk in en rondom de keuken. De gasten liepen door de keuken waarbij zij per restaurant hun gerechtje met bijpassende wijn konden halen en genieten. Gasten konden kaarten kopen voor het event, waar ook muzikale begeleiding bij hoorde. Hieronder is de complete line-up te zien, met gerechten en de bijpassende wijn.
De Groene Lantaarn **, Jarno Eggen
Ganzenlever | drop | kers
Wijn: Jean Baptiste 2023, Gunderloch- Riesling – Rheinhessen (Anfors Imperial)
Smink *, Jan Smink & Ingeborg Gruter
Aardpeer | zolderspek | paling | kaviaar
Wijn: Bodegas Luis Perez “El Muelle” Palomino Fino – Andalucía (Anfors Imperial)
Vinkeles**, Jurgen van der Zalm & Jasper van Amerongen
Zeeuwse Platte Oesters 5/0 | N25 Kaluga kaviaar | zee-egel beurre blanc
Wijn : G de Château Guiraud 2024 - Bordeaux Blanc Sec – France (Ad Bibendum)
Brut 172**, Hans van Wolde & Matthijs Vranken
Delice van strandkrab | Limburgse grotchampion | Imperial Heritage kaviaar | luchtige mosterd
Wijn: Weingut Diel 1G 'Hölle' Burg Layer Riesling 2019 - Nahe – Deutschland (Ad Bibendum)
De Treeswijkhoeve **, Franke Osinga & Lars Verbakel
Gelakte zwezerik | wintertruffel koffie | olorosso sherry | peer
Wijn: Clos des Fous - 'Tocao' 2012 - Bio Bio Valley – Chile (Ad Bibendum)
Inter Scaldes**, Jeroen Achtien & Jasper Rijkers
Noordzee krab | kokkels | scheermessen Hollandse garnaal | kersenblad | pernod + Codium bapao | krab | gerookte paprika pittige pruim | koolrabi
Wijn: Maugeri - Etna Bianco Superiore 2022 - Contrada Volpare - DOC Etna – Italia (Ad Bibendum)
Bouchot, Bram Venhorst & Tessa van de Wouw (Sommelier van het jaar ’25)
Paté en croute | vijgencompote| pickles | kruidensla
Wijn: Valpolicella Ripasso 'Balt' 2022 Adalia – Veneto – Italia (Anfors Imperial)