nieuws

Jonnie Boer culinair adviseur HAL

Restaurant

De Librije gaat zich nadrukkelijk bemoeien met de culinaire invulling van cruiseschepen van de Holland America Line. Eigenaar Jonnie Boer geeft al enige tijd adviezen en gaat dit verder uitbreiden. Ronald Tausch van De Librije gaat zich bezighouden met het geven van kookdemonstraties voor het personeel van HAL.

Jonnie Boer culinair adviseur HAL

Dinsdag werd de samenwerking officieel wereldkundig gemaakt door de Zweedse directievoorzitter van HAL, Stein Kruse, tijdens een persbijeenkomst in De Librije in Zwolle.

Boer heeft vooral een adviserende functie. ‘Afgelopen winter ben ik in Fort Lauderdale geweest om hierover te praten. Enkele chefs hebben bij De Librije stage gelopen om kennis op te doen van mijn kookfilosofie. Ik ga een adviserende rol vervullen bij HAL’, aldus Boer aan MissetHoreca.nl.

Zijn collega en zwager Ronald Tausch, die de kookstudio van De Librije runt, gaat kookdemonstraties geven aan personeel van HAL. Naast Boer is onder meer ook de Amerikaanse topchef Charlie Trotter betrokken bij HAL. Samen met nog drie andere Amerikaanse koks geven ze allen advies over de culinaire koers van de cruiseschepen van HAL.

HAL wil dineren meer tot een speerpunt maken op haar schepen. ‘The art of dining is very important for us. We hebben niet de illusie dat we het niveau van bijvoorbeeld De Librije kunnen halen. Maar we willen wel de signatuur van die toprestaurants op onze schepen hebben’, aldus Kruse in de regionale krant De Stentor.

Reageer op dit artikel