nieuws

Librije: ‘Storm aan reacties op tv-serie

Restaurant

De tv-serie over de geboorte van Librije’s Hotel in Zwolle heeft de eigenaren Jonnie en Thérèse Boer een storm aan reacties bezorgd. Na een uitzending puilde de mailbox uit en moest het call center extra worden bemand.

Librije: ‘Storm aan reacties op tv-serie

Dat laat Jonnie Boer weten. ‘Het is ongekend hoeveel reacties Pure Passie heeft opgeleverd. Zo’n drie- tot vierhonderd mailtjes kregen we binnen na een uitzending. En daar zaten ook flink wat reserveringen tussen’.

Niet alleen de mailbox puilde uit, ook de telefoon stond roodgloeiend. Boer: ‘We hebben echt mensen moeten bijzetten bij ons call center. Zoveel belletjes kwamen er binnen. Ook hebben mensen zich aangemeld om hier te komen werken. Verder kregen we informatieaanvragen van scholieren voor hun werkstukjes.’

Afgelopen weken zond RTL de serie uit over de totstandkoming van Librije’s Hotel. Anderhalf jaar lang volgde een cameraploeg Jonnie en Thérèse Boer. Per aflevering keken zeshonderd- tot achthonderdduizend mensen. RTL is volgens Boer erg tevreden over het marktaandeel.

Boer sluit niet uit dat er een vervolg komt. ‘We moeten nog evalueren, maar ik zou best weer zoiets willen doen. Maar dan wel iets vertellen over producten. Bijvoorbeeld over de asperges hier uit de buurt. Of met de cameraploeg een wijngaard bezoeken en daarover vertellen’.

Reageer op dit artikel