nieuws

Nettowinst Sligro stijgt 4,2 procent

Restaurant

Sligro Food Group heeft over 2009 een nettowinst van 74,3 miljoen euro gemaakt. Dat is 4,2 procent of 3 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Dit maakte Sligro donderdagochtend bekend. Eerder in januari bleek al dat ook de jaaromzet 4,2 procent is gestegen tot 2,3 miljard euro.

Nettowinst Sligro stijgt 4,2 procent

Sligro kondigde wel aanvullende kostenbesparingen aan in de Foodservice divisie. Verder wil het concern voor 2010 geen voorspellingen doen.

‘In uitdagende marktomstandigheden heeft Sligro de groei in beide segmenten van de markt overtroffen en tegelijkertijd de hoogste nettowinst ooit weten te realiseren’, aldus directievoorzitter Koen Slippens.

De nettowinst kwam uit op 74,3 miljoen euro terwijl de winst voor belasting en rente in 2009 98,2 miljoen euro bedroeg, ten opzichte van 98,6 miljoen een jaar eerder.

De resultaten van Sligro worden voornamelijk gedreven door de Foodservice groothandeldivisie. Dit onderdeel boekte een bedrijfsresultaat van 93 miljoen euro, een daling van 2 procent ten opzichte van 2008.

Bij de Foodretail supermarktdivisie steeg het bedrijfsresultaat naar euro 5,5 miljoen euro. In 2008 was dit nog 3, 8 miljoen.

Reageer op dit artikel