Toppatissier Jeroen Goossens trainer van nationale patisserie-team Australië

Toppatissier Jeroen Goossens trainer van nationale patisserie-team Australië

Jeroen Goossens, een van Nederlands bekendste toppatissiers, is als trainer van het nationale patisserieteam van Australië aangesteld.

‘Jeroen is onze dreamtrainer’, laat teamcaptain Dean Gibson weten via een persbericht. ‘Met deze trainer willen we de pastryworld veroveren.’ De missie van de Australiërs is om te scoren tijdens de voorronde van de Coupe du Monde in Singapore (2012) en daarna bij de finale in Lyon (2013).

Aanjager Nederlands team

Goossens staat bekend als verwoed wedstrijdpatissier en aanjager van het Nederlandse team. Maar liefst vijf keer deed hij met dit Nederlandse team mee aan de tweejaarlijkse prestigieuze wedstrijd Coupe du Monde in Lyon. Sinds zijn deelname wist het

Nederlandse team voor het eerst de top tien te halen en in 2005 eindigde ons land zelfs als tweede, net na de Fransen met een tiende punt verschil.

Sinds vorig jaar heeft Jeroen Goossens een eigen bedrijf: Jeroen Goossens Dutch Pastry. Hij adviseert bedrijven en verzorgt workshops. Tijdens de editie van de Coupe du Monde 2011 deed Nederland niet mee.