nieuws

Vraag en aanbod op virtueel kookplein

Restaurant

Het bevorderen van sociale cohesie en het tegengaan van voedselverspilling. Dat willen Marieke Hart en Jan Thij Bakker realiseren met Thuisafgehaald.nl. Een virtueel kookplein waar aanbieders en afnemers elkaar ontmoeten.

Vraag en aanbod op virtueel kookplein

Op de website Thuisafgehaald.nl moeten eetliefhebbers elkaar ontmoeten. In het Financieele Dagblad vertellen Marieke Hart (32) en Jan Thij Bakker (29) dat ze met hun concept een platform willen creëren, waarop mensen hun eigengemaakte maaltijden met anderen delen. En wie niet van koken houdt, kan kijken wat in de buurt wordt aangeboden.

Alleen de ingrediënten betalen

Koks die hun maaltijden aanbieden, geven op welke ingrediënten ze gebruiken, hoeveel porties beschikbaar zijn, tot welke datum geïnteresseerden kunnen bestellen en tegen welk bedrag. Ook kan een foto worden toegevoegd.

Hart vertelt in het artikel dat alleen de kosten van de ingrediënten in rekening worden gebracht. ‘De gemiddelde prijs is 2,50 euro per portie. Als een thuiskok een bestelling heeft ontvangen, krijgt de afhaler een bevestiging via de mail. Het afgesproken bedrag wordt contant en gepast betaald.’

Sociale cohesie bevorderen

Voor beide ondernemers is het initiatief ‘een zakelijk middel om een sociaal doel te bereiken’, zo vertellen ze in het artikel. ‘Een laagdrempelig online netwerk waar mensen blij van worden. Tegelijkertijd willen we de voedselverspilling een halt toeroepen’, aldus Hart.

Bovendien komen buurtbewoners volgens beide ondernemers dankzij Thuisafgehaald.nl op een ongedwongen manier met elkaar in contact en bevordert dat de sociale cohesie.

De initiatiefnemers investeerden 20.000 euro uit eigen middelen. Tot dusver meldden zich 1470 afnemers en 260 koks. Er werden 160 maaltijden afgehaald en 450 gerechten aangeboden. Ze hopen op 4000 tot 5000 gebruikers.

Reageer op dit artikel