nieuws

Bouke van der Veen wint kalfsvleesprijs

Restaurant

Bouke van der Veen, chef bij Restaurant de Leeuw in Lichtenvoorde, heeft het Glazen Kalf gewonnen. Vorig jaar werd Van der Veen tweede in de strijd om de kalfsvleesprijs. Hij moest toen Nicky van de Beuken van Hostellerie de Neerhof in Kessel voor laten gaan. Van der Veen kreeg van juryvoorzitter Wynand Vogel complimenten voor zijn sublieme garing van de kalfslonghaas.

Bouke van der Veen wint kalfsvleesprijs

De jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge culinaire professionals om het Glazen Kalf van de Stichting Promotie Kalfsvlees is gewonnen door Bouke van der Veen. Van der Veen is werkzaam bij Restaurant De Leeuw in Lichtenvoorde.

Hij versloeg in de finale Koen Betjes (Achter de Poorte, Elburg) en Tim Jansen (NH Hotel, Naarden). Juryvoorzitter Wynand Vogel benadrukte dat smaak voor het winnen de allerbelangrijkste factor is. Van der Veen kreeg van de jury een extra vermelding voor de garing van de kalfslonghaas die ‘werkelijk subliem’ was.

Kalfsvlees

De deelnemers kregen een ‘black box’ overhandigd waarin diverse soorten kalfsvlees zaten, aangevuld met andere ingrediënten. Met deze ingrediënten moesten de deelnemers een hoofdgerecht maken en dit binnen anderhalf uur op de jurytafel presenteren.

Op woensdag 9 oktober 2013 werd de wedstrijd gehouden tijdens het vakevenement Folie Culinaire in Maastricht. Bouke van der Veen ontving het Glazen Kalf uit handen van Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van VanDrie Group.

Reageer op dit artikel