nieuws

Bib Gourmand terug bij Villa Sasso

Restaurant

In 2006 werd hen de Bib Gourmand ‘afgepakt’, maar tot grote vreugde van mede-eigenaar Cor Klevering is de Bib Gourmand 2014 toegekend aan Villa Sasso in Haren. ‘Ik had al wel een vermoeden, maar dat we ‘m nu daadwerkelijk hebben is natuurlijk fantastisch!

Bib Gourmand terug bij Villa Sasso

Aan het gesprek met de Michelin-inspecteur had Cor Klevering een goed gevoel overgehouden. ‘Hij was hier begin dit jaar en vertelde dat hij erg tevreden was. Na dat gesprek had ik een heel goed gevoel over de kans op een Bib. Maar dat hij nu echt terug is, is natuurlijk fantastisch.’

Heroverd

In 2005 en 2006 beschikte het Harense Sasso al over een Bib en die is nu dus weer terug. ‘We hebben sinds het begin van dit jaar ingezet op specifieke bistrotgerechten, maar dan met een andere manier van koken’, aldus Klevering. ‘Minder bereiding, een hoger tempo en dus een lagere kostprijs. Dat hebben we niet specifiek voor de Bib gedaan, dat is een flow die je in veel zaken tegenkomt gezien de tijd waarin we leven. Mensen kijken toch wat strenger naar hun euro’s.’

Brasserie

Villa Sasso is een groot bedrijf en in februari opende de brasserie, waar de Bib aan toegekend is. Klevering: ‘Dat is een bedrijfseconomische keuze geweest. Het zijn lastige tijden en we mikten toch echt op de kwantiteit, die hebben we nodig.’ En nu? ‘Straks gaan we eerst maar eens proosten op deze prestatie!’

» Bekijk hier het complete Bib Gourmand-overzicht 2014
» Nieuwe Bib Gourmands 2014
» Vervallen Bib Gourmands 2014

Reageer op dit artikel