nieuws

Keng Vichianrat (La Rive*) wint Prix Taittinger Benelux 2015

Restaurant

Keng Vichianrat heeft maandag 12 oktober in Noordwijk de 49e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger Benelux gewonnen. Vichianrat vertegenwoordigt Nederland 23 november tijdens de internationale finale in Parijs.

Keng Vichianrat (La Rive*) wint Prix Taittinger Benelux 2015

Iedere kandidaat had vijf uur de tijd om twee recepten te bereiden. Eén recept gebaseerd op het vastgestelde thema; een uitgebeende en gevulde braadkip op een bereidingswijze naar keuze, aangevuld met twee bijgerechten. En één verplicht recept dat door juryvoorzitter en SVH Meesterkok Lars van Galen (Tuindorphotel ’t Lansink*), de winnaar van de internationale finale in 2011, was bepaald: klassieke risotto met Parmezaanse kaas, langoustine en saus van langoustine.

De jury koos de winnaar unaniem: ‘Het was heel gaaf om vandaag juryvoorzitter te mogen zijn. De deelnemers hadden prachtige ingrediënten en de ambiance was fantastisch, wat wil je nog meer. Ieder jurylid proeft de gerechten helemaal individueel. Daardoor weten we dan ook dat iedereen 100% zijn eigen mening heeft gegeven en we samen de juiste winnaar hebben gekozen’, aldus van Galen.

De winnaar
Keng Vichianrat versloeg in Noordwijk, Joris Gerrits (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven) en Sander van Zandvliet (restaurant Valuas*). Vichianrat werkt onder de leiding van Roger Rassin in de keuken van La Rive, het sterrenrestaurant van het Amstel Hotel.

Jonathan Zandbergen en Internationale finale
De winnaar werd bekend gemaakt door Jonathan Zandbergen van Restaurant Hotel Merlet*, winnaar van de internationale finale in 2014. In bijzijn van Pierre-Emmanuel Taittinger, CEO van het gelijknamige Champagne huis ontving de winnaar, naast natuurlijk een Methusalem Taittinger, de beker en een oorkonde. Nicholas Tsiknakos van Hotel Manos werd gekozen als Belgische winnaar, hij strijdt samen met Vichianrat, tegen vijf andere chefs, om de prestigieuze internationale titel. Groot-Brittannië neemt dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale staat daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche** Michel Roux Jr. De Grand Finale vindt plaats op 23 november in het Cercle de l’Union Interalliée Parijs.

Bekijk hieronder een fotoreportage van fotograaf Tony Perez

Reageer op dit artikel