nieuws

Amersfoortse foodhal Amicitia Food Village opent deuren

Restaurant

Amicitia Food Village in Amersfoort is open. De foodhal bestaat uit één locatie, twee bars, veertien restaurants en ruim tachtig gerechten. Amicitia heeft een menukaart van de wereld met diverse, verse en veelal biologische ingrediënten.

Amersfoortse foodhal Amicitia Food Village opent deuren

Donderdag 10 december werden de deuren van deze foodhal geopend door Wethouder Stadshart Amersfoort, Yvonne Kemmerling.

Amicitia Food Village

Het team van Amicitia Food Village kijkt met trots terug op de periode van selectie, bouw en opstart. Initiatiefneemster Nursel van Oene: ‘We zijn vol enthousiasme gestart. We geloven in dit concept en samen met de restauranthouders streven we naar hoogstaande kwaliteit. Met het bouwteam hebben we keihard gewerkt voor het allermooiste resultaat. En ja: het was zwoegen. Met een traan en een lach. Amicitia betekent Vriendschap in het Latijns, en in het voortraject zijn er al vele vriendschappen ontstaan.’

De restaurants

De veertien restaurants die in de foodhal staan hebben op het menu veel biologische gerechten staan van over de hele wereld. Het is een internationale culinaire experience met typisch Hollandse aardappelgerechten tot aan Arabische lekkernijen, van Spaanse hapjes tot Indonesische specialiteiten. Er kan gegeten worden vanaf € 2,50 per gerecht. Er zijn twee bars en 300 zitplaatsen. Buiten komt een terras met 100 zitplaatsen en boven de locatie wordt volgend jaar een ParkTerras gerealiseerd met 300 zitplaatsen.
Deelnemende restaurants zijn: De BallenBar (Hollands), Jabugo Bar Iberico (Spaans), Kraton Rosbeijer (Indonesisch), Flavours of India (Indiaas), De Viszaeck (vis), Yogen Früz (bevroren yoghurt), Jack & Maya (Turks), Amigos Cantina (Mexicaans). Ramen Kenta (Japans), La Parrilla (Argentijns), Le Souq (Arabisch), Salotto (Italiaans), Cape Town Grill (Zuid-Afrikaans) en Stacked (verantwoorde burgers)

Reageer op dit artikel