nieuws

Bedrijf sterchef Lars van Galen nu Hofleverancier

Restaurant 908

Hotel ’t Lansink in Hengelo van sterchef Lars van Galen en zakenpartner Richard van den Hoeven heeft het predicaat Hofleverancier gekregen. Hotel ’t Lansink bestaat deze maand exact honderd jaar.

Bedrijf sterchef Lars van Galen nu Hofleverancier

De Commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld-Schouten, kwam vrijdag 25 november naar Hengelo om het schild te onthullen dat inmiddels al aan de gevel van het monumentale pand van het hotel hangt.

Topchefs Jarno Eggen**, René Brienen*, Hans Snijders* en Raymond Prinsen bereidden vrijdag 25 november een lunch voor de genodigden.
Het predicaat Hofleverancier is een bijzondere Koninklijke onderscheiding voor bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.
Richard van den Hoeven: ‘Wij zijn trots op deze landelijke erkenning van onze kwaliteit. Zoals we hebben gemerkt toen we onze eerste Michelinster ontvingen en hoog scoorden in de Top 100 van de Lekker, zal deze onderscheiding ook nog meer gasten naar ons hotel en restaurant trekken.’

Lansink van Lars van Galen

Honderd jaar ’t Lansink

Op 25 november 1916 werd het Lansink-huis geopend in aanwezigheid van Coen Stork. Architect Karel Müller ontwierp het hotel oorspronkelijk met één verdieping. Het hotel, welke op 1 maart 2012 overgenomen werd door SVH-Meesterkok Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven, telt op dit moment 25 luxe kamers, een uitstekend restaurant, een chefs table, diverse zalen en een lommerrijke tuin. In de honderd jaar dat het bedrijf nu bestaat telde het slechts vijf hoteliers.

Lees hier meer over Lars van Galen. 

Reageer op dit artikel