nieuws

Eigenaren Conscious Hotels openen groen restaurant Moer

Restaurant 5533

De eigenaren van Conscious Hotels openen half februari de deuren van groen restaurant Moer in een voormalig bandenwisselstation van Michelin aan het einde van de Overtoom in Amsterdam.

Eigenaren Conscious Hotels openen groen restaurant Moer

De chefs die deze biologische keuken gaan leiden zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas en het Conservatorium Hotel. De afgelopen twee jaar werkte hij in restaurant Panache. Samen met souschef Cas van de Pol (rechts) gaat hij nu deze nieuwe uitdaging aan.

Mooren: ‘Biologisch, lokaal en een shift van vlees-gebaseerde gerechten naar meer groenten in je dieet; ik zie deze verandering gebeuren. Groenten zijn – verrassend bereid – heerlijk en passen perfect in een gezonde balans met vlees en vis.’ Van de Pol voegt hieraan toe: ‘Gerechten bij Moer zijn niet alleen lekker en biologisch, maar het oog wordt ook verwend. Verfrissende elementen komen soms zelfs uit eigen tuin, lokaler kan bijna niet. Moer krijgt een open keuken zodat gasten kunnen zien wat de koks doen.

Inspiratievolle plek

Eigenaren Marco Lemmers en Sam Cohen, ook bekend van de duurzame hotelketen Conscious Hotels, kunnen niet wachten om open te gaan: ‘Dit wordt een inspiratievolle plek met heerlijk eten, stoer interieur, goede wijnen, speciaalbieren en persoonlijke bediening die je alles weet te vertellen over de herkomst van de ingrediënten. Bovendien krijg je als gast alleen maar goede dingen binnen en help je de planeet een handje’, aldus Lemmers.

Cohen voegt daaraan toe: ‘En als echte zoetekauw adviseer ik onze nieuwe eco-patisserie, Sticky Fingers, niet te missen. Die openen we in januari, twee deuren verder.’

Conscious Hotels

Conscious Hotels omschrijft zichzelf als de groenste hotelketen in het hart van Amsterdam, nu bestaande uit twee hotels: Conscious Hotel Museum Square & Conscious Hotel Vondelpark. Over enkele maanden opent een derde hotel aan het einde van de Overtoom, een jaar later gevolgd door een vierde op de Westergasfabriek. Ze streven ernaar zo duurzaam en ‘eco-sexy’ mogelijk te zijn. Zo is het ontbijt 100% biologisch, draaien ze op wind energie, zijn meubels van gerecyclede of gecertificeerde materialen en maken ze schoon zonder chemicaliën.

Lees hier zes simpele tips om (nog) groener te worden.