Beschoten restaurant Stadspaviljoen Eindhoven blijft voorlopig dicht

Beschoten restaurant Stadspaviljoen Eindhoven blijft voorlopig dicht

Het Stadspaviljoen in Eindhoven blijft voorlopig gesloten. Burgemeester John Jorritsma heeft dat dinsdagavond bekendgemaakt. 'Het is alsof ik in een boze droom ben beland', aldus eigenaar Paul van Beek.

Het restaurant aan de Alberdingk Thijmlaan werd volgens de politie op zondag 22 oktober doelgericht beschoten met een zeer zwaar kaliber automatisch vuurwapen. Daarbij raakte niemand gewond. Wel zaten er in het gebouw meerdere kogelinslagen en op de parkeerplaats vond de politie ongeveer dertig hulzen.

Sluiting tijdens onderzoek

Na het incident ging het restaurant gewoon open. Zolang het onderzoek nog loopt, wil Jorritsma echter dat het Stadspaviljoen gesloten blijft. Het restaurant ligt in een park en bij een theater en volgens de burgemeester is de veiligheid van buurtbewoners en voorbijgangers in het geding.

Reactie eigenaar

Paul van Beek, eigenaar van het Stadspaviljoen in Eindhoven, zegt tegenover Omroep Brabant boos te zijn. 'Er is er iets gebeurd waar ik helemaal niks aan kan doen. En nu ben ik samen met mijn veertig medewerkers de dupe. Zij komen thuis te zitten, terwijl we keihard werken om het hier succesvol te maken. Dat lijkt in één klap teniet gedaan. We moeten alle feesten en partijen die op het programma stonden, annuleren. Voor zondag had ik een mooi leven, nu is het alsof ik in een boze droom ben beland.'

Van Beek kreeg drie uur de tijd om de gasten weg te sturen en zijn spullen te pakken. 'Om negen uur ging de boel op slot. Ik ben zondag ook gewoon opengegaan en heb toen nog een goede dag gedraaid ook. Ik ben hier nu drie jaar bezig en ik wil hier iets moois van maken. Ik ga er alles aan doen om weer zo snel mogelijk open te gaan. Hoe, dat weet ik nog niet precies. Maar ik laat het hier niet bij zitten.'