nieuws

Arturo Dalhuisen White Room 62 Lekker 2018 ‘hoogste nieuwe binnenkomer’

Restaurant 2412

Arturo Dalhuisen, chef van The White Room, stormt nieuw binnen in de top 100 van Lekker 2018. ‘Vorig jaar stonden we op de drempel van de top 100 en nu staan we op plek 62. Ik vind het waanzinnig.’

Arturo Dalhuisen White Room 62 Lekker 2018 ‘hoogste nieuwe binnenkomer’
Arturo Dalhuisen (the white room, in het nh Krasnapolsky hotel van Jacob Jan Boerma) en Ewout Eleveld van De Leest in Vaassen, ook van Jacob Jan Boerma.

Arturo Dalhuizen, chef van The White Room, hield natuurlijk rekening met een notering tussen de honderd beste restaurants van Nederland. ‘Dat mag ook, als je een jaar eerder op de drempel staat. Maar een 62ste positie had ik niet verwacht. Waanzinnig. Een echte verrassing.’

Dalhuisen werd wakker met het nieuws in Berlijn waar hij samen kookte met Casimir Evens van het NH Hotel Groene Toren in Eindhoven op een event van NH Hotels. The White Room bevindt zich in NH Hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam.

‘We hebben er samen maar een glas champagne op gedronken. Ik word weleens met minder goed nieuws wakker…’ Dalhuisen is van mening dat Lekker 2018 veel gelezen zal worden door Nederlandse gasten. Een positieve notering is altijd goed. Ze kunnen ook negatief over je schrijven he! Ik hoop dat het nog drukker wordt in The White Room.’

Volgens chef Dalhuisen gaat het ‘hartstikke goed’ met het restaurant op de Dam in Amsterdam. ‘We krijgen steeds meer stabiliteit en continuïteit. En ook een betere bezetting voor de lunches. Mensen weten ons steeds beter te vinden. We zijn pas 1,5 jaar open en begonnen echt met nul he. Vergeet dat niet.’

Dalhuisen die samen met de andere chefs van The White Room zelf gerechten inzet bij gasten roemt de goede interactie met het publiek. ‘Heel belangrijk in deze tijden…. Gasten willen graag de chef zien.’

Hij besluit dat hij eigenlijk nog helemaal beduusd is… ‘Op 62! Hoe gaaf is dat. Ik ben net weer op Nederlandse bodem en ga gauw naar m’n team toe.’

Jacob Jan Boerma over The White Room in Lekker 2018

‘Heel gaaf dat we na ruim een jaar met The White Room al zo’n gave plek in mogen nemen’, vindt Jacob Jan Boerma als Misset Horeca hem belt om naar een reactie te vragen. ‘De samenwerking met NH begint echt zijn vruchten af te werpen, en dat is een grote verdienste van algemeen directeur Herman Klok en natuurlijk mijn team daar onder leiding van Arturo Dalhuisen, die vecht voor wat hij waard is en aan het begin staat van een mooie carrière.’

 

Reageer op dit artikel