nieuws

Jacob Jan Boerma: supercontent met handhaven in top-5 Lekker 2018

Restaurant 1798

Jacob Jan Boerma reageert vanuit Wenen op de bekendmaking van de Lekker top 100 2018. Hij zegt ‘supercontent’ te zijn met het handhaven van een plek in de top-5 voor De Leest en prijst ook Arturo Dalhuisen en zijn team bij The White Room als hoogste nieuwkomer in de lijst op plek 62.

Jacob Jan Boerma: supercontent met handhaven in top-5 Lekker 2018
foto: Sacha de Boer

‘We zijn natuurlijk supercontent met handhaving in de top-5’, reageert Jacob Jan Boerma op de bekendmaking van de top 100 van Lekker 2018, waar De Leest op 4 staat. Vorig jaar stond het driesterrenrestaurant in Vaassen van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman op plek 3. ‘Natuurlijk is een plekje terug altijd minder leuk dan één vooruit, maar het hoort er soms bij.’

Trots op The White Room in Lekker 2018

Boerma is naast chef-kok in De Leest betrokken bij The White Room in Amsterdam en bij Parc Broekhuizen in Leersum. The White Room, onderdeel van NH C0llection Grand Hotel Krasnapolsky, is op plek 62 de hoogste nieuwe binnenkomer in de top 100 van Lekker 2018. ‘Heel gaaf dat we na ruim een jaar met The White Room al zo’n gave plek in mogen nemen’, vindt Boerma.

‘De samenwerking met NH begint echt zijn vruchten af te werpen, en dat is een grote verdienste van algemeen directeur Herman Klok en natuurlijk mijn team daar onder leiding van Arturo Dalhuisen, die vecht voor wat hij waard is en aan het begin staat van een mooie carrière.’

‘Ook met Parc Broekhuizen, waar Robert de Poel de leiding heeft, willen we groeien naar iets moois. Het is fantastisch om met deze jonge talenten onder mijn begeleiding te knokken, dat geeft megaveel energie.’

‘Beetje jammer’

De rechterhand van Jacob Jan Boerma, Ewout Eleveld, noemt de positie van The White Room in Lekker 2018 ‘echt kicken’ en ‘heel gaaf’.  De inspanningen worden beloond. The White Room draait pas sinds mei vorig jaar! ‘De mutatie van De Leest in Vaassen van drie naar vier is ‘een beetje jammer’, maar we behoren nog steeds tot de top van Nederland. Het is een beetje stuivertje wisselen in de top-5.’

 

Reageer op dit artikel