nieuws

Brass Boer op Bonaire heeft eerste gasten verwelkomd

Restaurant 5347

Brass Boer, het Bonaireaanse restaurant van Jonnie & Therese Boer is open en heeft de eerste gasten ontvangen.

Brass Boer op Bonaire heeft eerste gasten verwelkomd

Het restaurant is onderdeel van het gloednieuwe Delfins Beach Resort op Bonaire. Onder leiding van chef Stefan Martens en restaurantmanager Lawrence Montrose zet het team een nieuwe standaard neer op Bonaire. Het eiland werkt al jaren hard aan het uitbouwen van haar hoge culinaire standaard. Zo werd in  2014 het Bonaireaanse Restaurant At Sea als nummer één op de lijst van vijftig beste restaurants van het Caribisch gebied geplaatst, een positie die zeker ook voor Brass Boer haalbaar moet zijn.

brass boerNichtje van De Librije

Brass Boer is geen tweede ‘zusje’ van De Librije, maar eerder een exotisch ‘nichtje’. Met een naar eigen zeggen ‘wereldse, toegankelijke kaart mét de signatuur van De Librije’. En dat is te merken; de kaart telt een groot aantal ‘De Librije” klassiekers als ganzenlever met oester en de beroemde gedeconstueerde appeltaart.

Maar er zijn ook lokale invloeden terug te vinden, bijvoorbeeld in een geitenstoof, geïnspireerd op het op Bonaire populaire gerecht ‘Kabritu Stoba’ en natuurlijk in gerechten met lokaal gevangen vis als red snapper en tonijn.

Prachtige liggingBrass Boer Bonaire

Het restaurant ligt op een van de mooiste plekken van Bonaire, pal aan de Caribische zee. Bij de inrichting van het goeddeels in de openlucht gesitueerde restaurant zijn kosten noch moeite gespaard; de hoge ‘De Librije’ standaard is meegenomen uit Nederland.

De eerste indrukken zijn buitengewoon positief: het goeddeels persoonlijk door Jonnie & Therese Boer opgeleide team zet een geweldige prestatie neer en laat zien dat de Librije kwaliteit ook 7800 km van Zwolle kan worden neergezet.

Foto's

Reageer op dit artikel