nieuws

Finalisten Future Talents 2018 bekend

Restaurant 829

Deze week heeft de voorronde plaatsgevonden om de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomisch- en gastvrijheidstalent. De finalisten van Future Talents 2018 op een rij.

Finalisten Future Talents 2018 bekend

De talenten van vijftien witte brigades van Nederlandse koksopleidingen zijn met elkaar de strijd aangegaan. Ze moesten één hoofdgerecht vanuit een black box te bereiden Daarna presenteerden de kooktalenten hun gerechten aan de professionele jury die bestond uit SVH Meesterkok OnnoKokmeijer (executive chef restaurant Ciel Bleu**) en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt (executive chef Pulitzer Amsterdam).

Finale

De hoofdelementen uit de black box waren een zonnevis van Schmidt Zeevis en groenten van Rungis. De jury lette bij de beoordeling vooral op creativiteit, presentatie en kooktechniek. Van de vijftien Nederlandse teams zijn er negen witte brigades door naar de finale op 9 april. Ze strijden dan tijdens de achtste editie van Future Talents tegen zes geselecteerde internationale teams en de winnaar van vorig jaar.

>>Leestip: chefs geven tips over wedstrijd-koken

Zwarte brigades

Bij de zwarte brigades zijn eveneens 15 talenten van verschillende Nederlandse vakscholen het tegen elkaar op gaan nemen. Zij hadden als opdracht gekregen om een cocktail te maken voor een driekoppige jury: Cindy Borger (gastvrouw/sommelier restaurant De Groene Lantaarn**), SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk (restaurant service manager bij restaurant Ciel Bleu**) en Annebel van der Laak (lady bartender van Twenty Third – Hotel Okura Amsterdam).

Finalewedstrijd

De jury was zeer enthousiast over de verschillende cocktailcreaties, waarvan er twee alcoholvrij waren. Er is vooral gelet op ingrediëntenkeuze, smaak, uiterlijk en presentatiewijze van de cocktails. Uiteindelijk vielen er vijf vakscholen af en gaan er tien door naar de finale, waarin ze gaan strijden tegen de zes buitenlandse scholen. De finalewedstrijd vindt op 9 april 2018 plaats in het Miele Experience Center in Vianen. De jury bestaat dan wederom uit de top van de Nederlandse gastronomie. De jury’s beoordelen dan zestien talentvolle witte en zestien talentvolle zwarte brigades op hun gastronomie en gastvrijheid.

Finalisten Witte Brigade  
− Albeda College Rotterdam
− Albeda College Maassluis
− Cas Spijkers Academie / Cingel College
− Cas Spijkers Academie / ROC Nijmegen
− De Rooi Pannen Eindhoven
− De Rooi Pannen Tilburg
− Deltion College
− ROC De Leijgraaf
− Sterklas Amsterdam

Finalisten Zwarte Brigade 
− Albeda College Rotterdam
− Albeda College Maassluis
− Cas Spijkers Academie / Cingel College
− ROC Nijmegen
− Cas Spijkers Academie Twente
− Rooi Pannen Tilburg
− Deltion College
− Landstede
− Sterklas Amsterdam
− MBO Amersfoort

Over Future Talents

Future Talents is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Food Inspiration en een twintigtal kwaliteitsleveranciers uit de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd. Future Talents is een wedstrijd, die jaarlijks wordt georganiseerd.

Reageer op dit artikel