nieuws

Visconcept Sylt: van kibbeling tot kreeft

Restaurant 1203

Media maart opent seafoodzaak Sylt haar deuren op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De stad is dan een eigengereid fast casualconcept rijker. 

Visconcept Sylt: van kibbeling tot kreeft

Sylt Seafood zit tussen een takeaway en een restaurant in. Vandaar de term fast casual. Liefhebbers van het luxere zeebanket schuiven op de Nieuwe Binnenweg aan voor kreeft, oesters en dagverse vis met een glas wijn of champagne. Gasten kunnen er echter ook terecht voor een tuna burger of kibbeling, of eten of afhalen voor de lunch.

Geen poespas

Bij Sylt Seafood geen gedekte tafels met strak linnen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden doet de seafoodbar bovendien niet aan reserveringen. Gasten kunnen gewoon binnenlopen. De zaak biedt plek aan ongeveer 50 personen. De initiatiefnemers van het concept zijn Ilse Bruijstens en Sten Limburg. Zij runden 20 jaar lang verscheidene horecazaken in Barendrecht en kennen als geen ander de kneepjes van het vak. Na al die jaren was het echtpaar toe aan een nieuwe uitdaging.

Biologisch en duurzaam

Sylt ‘Nooit meer een restaurant, riep ik altijd. Maar iets nieuws opzetten in de horeca bleef toch kriebelen’, vertelt Ilse. Sowieso moest het iets met vis worden, met zoveel mogelijk biologische en duurzaam gecertificeerde producten en in een vorm die ook voor Rotterdam nieuw is. ‘Een concept zoals Sylt Seafood is er nog niet in de stad. We willen ons naast de kwaliteit van de gerechten onderscheiden met een gevarieerde kaart, waarvan je de hele dag kunt bestellen. Van kibbeling tot kreeft: voor ieder wat wils.’

Lokale samenwerkingen

Voor de kwaliteitsmaatstaven die Sylt Seafood hanteert, werken de eigenaren samen met Schmidt Zeevis Rotterdam. Op dit moment worden nog samenwerkingen gevormd met andere lokale en regionale leveranciers. Voor de ontwikkeling van de kaart schakelde Sylt Seafood de bekende Rotterdamse chef IJsbrant Wilbrenninck in, de voormalige rechterhand van Herman den Blijker. Nog een bekende partij is De Horecafabriek uit Den Haag, bekend van MaMa Kelly. Dit bureau ontwierp het interieur voor Sylt Seafoodbar.

Reageer op dit artikel