nieuws

Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond

Restaurant 671

Dick Koerselman is tijdens het Ledencongres, dat op maandag 19 februari plaatsvond, door de leden van FNV Horecabond gekozen tot voorzitter. Op 1 april neemt hij het voorzitterschap over van Ben Francooy.

Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond
Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond

Dick Koerselman neemt het stokje over van Ben Francooy, die op 1 mei met pensioen gaat. Koerselman ziet het als zijn opdracht om de positie van medewerkers in de horeca te versterken en uit te bouwen: ‘Ik wil mij tot het uiterste inzetten voor goede arbeidsvoorwaarden, maar dat kan ik niet alleen. Juist de medewerkers kunnen laten zien dat door actievoeren er betere lonen komen en hier wil ik graag aan bijdragen. We moeten het samen doen’.

Koerselman bekend met sector en bond

Ben Francooy: ‘Dick Koerselman is absoluut de juiste persoon om de nieuwe voorzitter van FNV Horecabond te worden. Hij kent de sectoren, hij kent de vakbond, is gedreven en heeft visie om de medewerkers in de sectoren in beweging te krijgen. Alle vertrouwen.’

Lees ook: FNV Horeca: ‘Vakkrachten in de horeca krijgen droge boterham met deze cao’

De nieuwe voorzitter komt over van FNV Bouw, waar hij sinds 2006 werkzaam is en nu de functie van teamleider FNV Bouwen & Wonen heeft. Daarvoor heeft hij als regiobestuurder en cao-onderhandelaar bij het toenmalige Horecabond FNV gewerkt.

Over FNV Horecabond

FNV Horecabond behartigt de belangen van medewerkers, uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden in de horeca, catering en recreatie op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Lees ook: Blog: ‘De horeca gaat kapot zo. De trots moet terug’

Reageer op dit artikel