nieuws

Pand Korenbeurs op Korenmarkt Arnhem wordt foodhal

Restaurant 4284

De aanbesteding voor het Pand Korenbeurs op de Korenmarkt in Arnhem is gewonnen door De Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs. Het plan is afkomstig van Jeroen Steenbergen en Armand Luneman en zij maken van de Korenbeurs een foodhal.

Pand Korenbeurs op Korenmarkt Arnhem wordt foodhal

De Korenbeurs Arnhem krijgt ongeveer 400 zitplaatsen en dertien keukens. Horecaondernemers kunnen deze huren voor minimaal een jaar. Daarnaast komen er eveneens volledig ingerichte podiumkeukens. Die zijn bestemd voor bijvoorbeeld kookclubs, scholen, jonge koks, hobbykoks of startende ondernemers.

‘Met de toevoeging van een vernieuwende foodhal willen we de Arnhemse Korenmarkt weer leven inblazen. Samen met de andere horecaondernemers van de Korenmarkt zie ik een mooie toekomst voor me.’, aldus winnaars en initiatiefnemers Jeroen Steenbergen en Armand Luneman. Welke finalisten de foodhal versloeg, lees je hier. 

‘Het is echt geweldig dat we hebben gewonnen! We kunnen niet wachten om de plannen voor ons culinair centrum waar te maken’. Het pand wordt van alle zijden toegankelijk gemaakt, waarmee het gebouw als een verbindend kruispunt voor de omringende horeca op de Korenmarkt komt te staan. Vides met zicht op de authentieke plafondschilderingen geven het monumentale pand allure.

Flexkeukens voor varierende keukenbrigades zorgen voor een continu wisselend aanbod voor het publiek en een levendige marktsfeer. De Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs Arnhem geeft ruimte aan jonge topchefs, passievolle hobbykoks, startende en gevestigde ondernemers, nieuwe Nederlanders die hun culinaire cultuur willen delen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het oordeel van de jury

De jury, bestaande uit een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs is unaniem over de keuze. Ron König, wethouder Economische zaken over de winnaar: ‘De nieuwe invulling van de monumentale Korenbeurs past naadloos in onze plannen om het gebied rond de Korenmarkt aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Het concept van de Eeterij waarbij ontmoeten, samenwerken en voedsel de hoofdmoot vormen is een mooie aanvulling voor de Korenmarkt. Dat er bij de initiatiefnemers van dit plan ook Arnhemse partijen zijn betrokken is mooi meegenomen’

Over de plannen voor de verbouwing spreekt hij vol lof: ‘De respectvolle wijze waarop met het monument wordt omgegaan verdient waardering. Ik kan niet wachten tot ik straks een bezoek kan brengen aan deze nieuwe gelegenheid op de Korenmarkt!’

Opening Korenbeurs Arnhem in 2019

Op 1 juni dit jaar vertrekt Focus Filmtheater definitief uit de Korenbeurs. Dan kan de verbouwing beginnen. Naar verwachting opent de Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs in 2019 haar deuren voor het publiek.

Wat eraan vooraf ging

Op 7 september 2017 ging de Korenbeurs ideeënwedstrijd van start en mocht iedereen een plan indienen voor de nieuwe invulling van het Korenbeurs pand. In december werd bekend welke vijf beste ideeën een businessplan mochten uitwerken. Vandaag, een half jaar na de aftrap van de wedstrijd, bepaald de jury dat de Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs de beste toevoeging is voor de bruisende Arnhemse binnenstad.

Over de Korenbeurs

Het monumentale pand de Korenbeurs Arnhem ligt midden in het centrum op het uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 werkt de Coöperatieve Eeterij aan een nieuwe toekomst voor de Korenbeurs.

Leestip

>>> Vijf finalisten pand Korenbeurs Arnhem

Foto's

Reageer op dit artikel