nieuws

Vijf finalisten horecaplannen pand Korenbeurs Arnhem

Café 2685

Er zijn vijf horecaplannen gekozen voor de eindronde voor de nieuwe bestemming voor het pand Korenbeus in Arnhem. 18 ondernemers dienden een plan in voor het pand op het uitgaansplein de Korenmarkt. Onder hen Apollo hotels en de Bierfabriek.

Vijf finalisten horecaplannen pand Korenbeurs Arnhem

De vijf finalisten voor Korenbeurs Arnhem mogen hun ideeën nu verder uitwerken in een businessplan. Daarvoor hebben ze tot begin maart de tijd. In april 2018 wordt definitief bekend wie de winnaar is en wie de Korenbeurs mag exploiteren.

Een jury, met daarin een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs, koos uit 18 ingezonden ideeën de meest kansrijke concepten uit.

Onder de vijf finalisten zitten indieners uit Arnhem. Maar ook uit Amsterdam en Almere. Opvallend is dat er veel combinaties van functies worden gemaakt. Een hotel gecombineerd met restaurant, een horeca met bierbrouwerij en een foodhal.

De vijf beste ideeën voor de Korenbeurs

Bierfabriek de Korenbeurs/Herberg de Korenbeurs

Ingediend door: European Hotel Management (Apollo Hotels) en “De Bierfabriek”

Dit concept is een samensmelting van een brouwerij, een café, een restaurant en een herberg. De oude graanhandel staat centraal bij ‘Bierfabriek en Herberg de Korenbeurs’ in de vorm van een brouwerij.

Korenbeurs Arnhem

 

 

 

 

 

Foodhal 2.0

Ingediend door: Atelier Spijker architecten en Kartel exploitatie BV

Foodhal 2.0 biedt een podium voor creatieve (vak-)mensen op het gebied van eten. Wat dit concept uniek maakt is dat er met een wisselende samenstelling van koks wordt gewerkt.

Korenbeurs Arnhem

 

 

 

 

 

 

 

Korensche Markthal

Ingediend door: Yellow Concepts, Studio JVL , Königshausen en Design & Practice

De plek waar mensen samenkomen om te genieten van al het lekkers wat koren te bieden heeft. De Korensche Markthal brengt de Korenbeurs weer terug naar haar oorsprong. Maar dan in een modern jasje. Koren is de basis van veel etenswaren zoals brood, pizza, taarten, en natuurlijk bier.

Korenbeurs Arnhem

 

 

 

 

 

 

 

Poshtel & Fair Taste

Ingediend door: familie de Vries (Elesdeve Holding)

In het teken van ecologisch verantwoord biedt Poshtel & Fair Taste een volledige beleving aan haar gasten. Een Poshtel geeft je de luxe van een driesterrenhotel. Maar vraagt de prijs van een hostel. Je kunt hier 24/7 terecht voor een combinatie van een Poshtel en beleefbare ‘fair taste’-horeca.

Korenbeurs Arnhem

 

 

 

 

 

 

 

Proeflokaal ‘De Bekoring’

Ingediend door: HBN Holding B.V.

In Proeflokaal De Bekoring draait het om bakkers, brouwers en molenaars. Dit concept richt zich op de ecologische stad & streek landbouw en initiatieven als Slow Food Youth Movement.

Korenbeurs Arnhem

 

 

 

 

 

 

 

Over de Korenbeurs Arnhem

Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis.

>>> Ondernemers gezocht voor pand Korenbeurs Arnhem

Reageer op dit artikel