nieuws

Magna Plaza krijgt innovatief food court

Restaurant 3770

De tweede verdieping van Magna Plaza in Amsterdam wordt in het najaar van 2018 omgetoverd tot innovatief food court. Nieuwe creatieve foodinitiatieven en start-ups krijgen de mogelijkheid hun concept te laten zien, te ontwikkelen en te testen tussen de proefkeukens van gerenommeerde restaurants.

Magna Plaza krijgt innovatief food court
Winkelcentrum Magna Plaza in Amsterdam krijgt een food court op de tweede verdieping. Foto: rent24

Het initiatief van de food court komt van rent24, dat bekendstaat om de coworking (kantooroplossingen) en coliving (hostels) concepten in Duitsland. Het concept in het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza is het eerste cofooding concept in Europa.

Plek voor innovatieve foodconcepten

De Magna Plaza-food court wordt een plek voor innovatieve en ongewone foodconcepten. Nieuwe creaties en food experiences kunnen hier als eerste worden getest. Het experimentele food court geeft start-ups de kans om hun concept te proberen voor een bepaalde tijd en tegelijkertijd te leren van gerenommeerde foodconcepten. Zo ontstaat een mix van jonge initiatieven en bewezen restaurants en foodondernemers.

De missie is zoveel mogelijk nieuwe en bestaande ondernemers een podium te bieden en hen te helpen groeien. Waar andere food courts werken met langetermijncontracten, werkt Magna Plaza met flexibele en ook kortetermijncontracten. Zo biedt Magna Plaza food court de bezoeker iedere keer iets nieuws.

Het concept van cofooding

Bij het concept van cofooding gelden dezelfde principes als bij coworking. rent24 zorgt ervoor dat cofooders in contact staan met andere foodconcepten en dat zij elkaar kunnen ondersteunen waar nodig. In combinatie met flexibele contracten voor korte termijnen biedt rent24 cofooders de ideale omstandigheden om te groeien. Met haar nieuwe cofooding-concept wil rent24 een alternatief voor food courts bieden, net zoals ze met hun coworking- plekken wereldwijd een alternatief bieden voor bedrijfskantoren.

‘Wanneer je start-ups de mogelijkheid geeft om henzelf naast gevestigde foodconcepten te ontwikkelen, dan creëer je een ondernemersspirit waarin beide types organisaties floreren’, aldus Robert Bukvic, ceo van rent24. In Duitsland startte rent24 al twee restaurantconcepten.

Momenteel wordt de tweede verdieping van het bekende winkelcentrum verbouwd. Magna Plaza’s food court verwacht de deuren te openen in de herfst.

Wil jij graag een eigen horecazaak starten, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Bekijk ons dossier!

Reageer op dit artikel