nieuws

Orangerie De Pol opent in glazen kas in Doetinchem

Restaurant 3441

Rick en Kim van der Broek zijn gestart met hun nieuwe avontuur: Orangerie De Pol. In het hart van de Achterhoek, in de Doetinchemse bossen, hebben zij een kleinschalig restaurant geopend, genaamd Orangerie De Pol, in een bijzonder vormgegeven glazen kas.

Orangerie De Pol opent in glazen kas in Doetinchem
fotografie Hans Prinsen

Rick en Kim van den Broek zijn sinds kort terug in Nederland. Na tien jaar op Bonaire te hebben gewoond en daar meerdere restaurants te hebben geopend, zijn ze sinds kort de uitbaters van Orangerie De Pol aan de Gaanderenseweg aan de rand van Doetinchem.

De verbouwing heeft bijna een jaar geduurd. Het resultaat is een kleinschalig restaurant in een glazen kas. Het opvallende gebouw is volledig van glas en wordt omgeven door een groene tuin, midden in het bos. Orangerie De Pol is een fine-dining concept met dertig couverts en een open keuken.

Achterhoek als inspiratiebron

Chef Rick van den Broek kookt alleen gerechten die zijn geïnspireerd op de Achterhoekse producten en producenten. Het menu verandert mee met de seizoenen. De Achterhoek is een enorme inspiratiebron. ‘Het is echt ongelofelijk gaaf hoeveel hier in de Achterhoek geproduceerd wordt. Ik denk dat er weinig regio’s in Nederland zo rijk zijn op het gebied van kleinschalige voedselproductie,’ zegt Rick.

Van beste restaurant op Bonaire naar boerderij in de Achterhoek

Van beste restaurant op Bonaire naar boerderij in de Achterhoek

Naast de vijf avonden per week dat het restaurant geopend is, kan men er ook terecht voor bedrijfspresentaties, (besloten) zakenlunches, bruiloften of andere evenementen.

Orangerie de Pol ook lid van JRE

Sinds 2014 is het stel lid van JRE met Restaurant At Sea Bonaire en sinds dit jaar met Orangerie De Pol. Marjolein van de Ham en Mark Captein zullen de dagelijkse bedrijfsvoering voor hun rekening nemen. Het stel heeft een jaar bij Rick en Kim op Bonaire gewerkt.

Reageer op dit artikel