nieuws

Restaurant Red Chilli wint met een dikke 9 publieksprijs Heerlijk10Daagse

Restaurant 1855

Restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp heeft de beste beoordelingen gekregen tijdens de 13de editie van de Heerlijk10Daagse. Dat laat Heerlijk op woensdag 13 juni weten. De actieperiode vond plaats van 18 tot en met 27 mei. Lees hier de landelijke Top 10.

Restaurant Red Chilli wint met een dikke 9 publieksprijs Heerlijk10Daagse

Eten, service, sfeer en gastvrijheid. Op deze vier punten werden de restaurants beoordeeld die deelnamen aan de 13e editie van de Heerlijk10Daagse. Restaurant Red Chilli (Nieuwe Niedorp) overtrof alle verwachtingen en is met een gemiddelde score van 9,36 uitgeroepen tot de winnaar  van de publieksprijs

Landelijke top 10

1. Red Chilli – Nieuwe Niedorp 9,36
2. De Kromme Watergang** – Hoofdplaat 9,35
3. De Monnikendam – Amersfoort 9,33
4. De Fuik – Aalst 9,07
5. De Provenier – Schiedam 9,07
6. Perceel* – Capelle aan den IJssel 9,05
7. Ratatouille – Harderwijk 9,03
8. Parkheuvel** – Rotterdam 9,00
9. Amused Food & Wine – Hardenberg 8,98
10. Wollerich* – Sint-Oedenrode 8,86

Aziatische trots

Onder supervisie van voormalig sterchef Han Ji Ting (HanTing Cuisine uit Den Haag), kookt chef Tso Min Cheng bij Red Chilli op het hoogste niveau. ‘Wij zijn enorm trots op deze waardering. We proberen de verfijnde Chinees-Vietnamese smaken zo goed mogelijk over te brengen, maar wel met een verrassende twist. Super dat dit ook bij de gasten in de smaak is gevallen’,  aldus gastheer Arno de Maa.

Nieuwkomers in landelijke top

Nog niet eerder kende de landelijke top 10 zoveel nieuwe namen. De Monnikendam (Amersfoort) deed dit jaar voor het eerst mee met de Heerlijk10Daagse, en wist een derde positie te bemachtigen met een gemiddelde score van 9,33. Ook De Provenier (Schiedam), Amused Food & Wine (Hardenberg) en Ratatouille (Harderwijk) mochten voor het eerst de landelijke top betreden. Winnaar Red Chilli (Nieuwe Niedorp) stond één keer eerder in de landelijke top 10. Met een score van 9,00 behaalde het restaurant in mei 2015 een achtste plek.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel