nieuws

Topkok Sidney Schutte start Café Cliché: ‘zonder poespas’

Restaurant 11270

Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. ‘Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit.’

Topkok Sidney Schutte start Café Cliché: ‘zonder poespas’

‘Het wordt een levendige brasserie met een menukaart vol lekkere gerechten’, vervolgt Sidney Schutte. De topkok zorgt voor de nodige inspiratie op creatief en culinair gebied. ‘Het resultaat is een heerlijke huiskamer waar iedereen welkom is.’

Initiatiefnemer

Schutte, zelf executive chef van het Waldorf Astoria Amsterdam, is initiatiefnemer en het creatieve brein achter Café Cliché en zegt het volgende: ‘Het Waldorf Astoria Amsterdam blijft mijn thuishaven met Librije’s Zusje als culinaire creatieve uitlaatklep. Daar streef ik samen met het keuken- en serviceteam dagelijks naar het hoogst haalbare niveau. Ik hou van mijn vak en wil mijn plezier en passie overbrengen naar Café Cliché. Ik krijg vaak de vraag: Wat eet jij graag thuis? Ik leg dan uit dat ik simpele maar smaakvolle en funky gerechten kook en deze in familie-stijl op tafel zet. Met Café Cliché kan iedereen dit ervaren en zelf aanschuiven. Kortom: een plek voor de buurt en voor iedereen die in de buurt is.’

Over Café Cliché

Foto: Diederik van der Laan

Een goede maaltijd voor een goede prijs, dat is de essentie bij Café Cliché. Het wordt een brasserie, waar gasten zich moeiteloos thuis voelen. Wat al deze mensen gemeen hebben: de liefde voor lekker eten. Goede kwaliteit, fijne porties en smaakvolle gerechten waarbij ook de allerkleinsten niet worden vergeten. De menukaart is geïnspireerd op de seizoenen, verschillende windstreken, de stad Amsterdam en staat vol funky combinaties en vaste klassiekers. Café Cliché staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer; een culinaire huiskamer waar iedereen welkom is. Café Cliché opent haar deuren aan de Middenweg 35 in augustus 2018.

Sidney Schutte** over: work-life balans, een restaurant in Mexico en zijn liefde voor octopus

 

Reageer op dit artikel