nieuws

Video: Felicitaties voor Jonnie en Therese Boer voor 25 jaar De Librije

Restaurant 3860

Felicitaties, herinneringen en anekdotes voor het jubileum van Jonnie en Therese Boer. Op 1 juli 2018 vieren ze 25 jaar De Librije. Misset Horeca vroeg een klein aantal mensen om een kort filmpje te maken. Bekijk hier: team Librije, Sidney Schutte & Sascha Speckemeier, Michael Ellis van Michelin, Jan Smink, Cees Helder, Sergio Herman, Alwin Leemhuis, Rober Willemsen namens KHN, Jannis & Claudia Brevet, Ronald Tausch – de tweelingbroer van Therese, Adrian Zarzo & Sunny Devens, Marc van Gulick namens de Alliance, de burgemeester van Zwolle, Gert-Jan Vaartjes, Servais Tielman, Arjan Bisschop, Maik Kuijpers en Omar Dahak.

Video: Felicitaties voor Jonnie en Therese Boer voor 25 jaar De Librije
Jonnie en Thérèse Boer van De Librije

25 jaar De Librije… Een kleine bloemlezing aan felicitaties uit de branche voor de culinaire toppers, Jonnie en Therese Boer uit Zwolle. Ze geven hun passie door, delen kennis en nog steeds hebben heel veel mensen dagelijks profijt van hun werkzame tijd bij de Librije. Zo memoreert Adrian Zarzo de vriendschap en het familiegevoel dat hij in Zwolle ervoer.

Leerde iemand van Jonnie dat ‘angst erger is dan kiespijn’ en dat het helemaal niet erg is om ‘op je bek te gaan.’ Trof een huidige sterchef op zijn eerste werkdag in Zwolle slapende koks aan op de tafels. Detail: ze waren omringd door lege flessen champagne… Er werd en wordt waarschijnlijk nog steeds – gesteggeld in de keuken tussen Ajax- en Feyenoord-fans. Ook PSV komt naar voren in de video…

Ook zorgde Jonnie met vuurwerk vlak voor het service voor een onbedoeld knallende ‘verrassing’ voor het team en timede een dame haar bevalling niet zo goed; tijdens het drukste moment ooit midden in het service kwamen de weeën op gang. En daar ging de chef…

25 jaar Librije

Op 1 juli 2018 viert De Librije van Jonnie en Therese Boer haar 25-jarig jubileum. Al in het eerste jaar dat het echtpaar Boer eigenaar werd van het Zwolse restaurant – in 1993 – ontdekte Michelin de culinaire parel. Er volgde een tweede ster  (1999) en in 2004 zelfs een derde. Het echtpaar voegde ook twee sterren toe aan het eigen gezin: zoon Jimmie (2000) en dochter Isabelle (2003).

Na Parkheuvel – destijds van Cees Helder – was de Librije het tweede restaurant in Nederland dat drie sterren mocht ontvangen. Dit was in 2004 en nog altijd is De Librije in bezit van drie sterren. en dat is volgens driesterren-collega Jannis Brevet een ‘prestatie van formaat.’ Echtgenoot Claudia Brevet is van mening dat Jonnie en Therese ‘een instituut hebben opgebouwd in Zwolle en daarnaast ook nog een prachtig gezin.’ Ronald Tausch, de tweelingbroer van Therese, is enorm trots op de twee ondernemers en ‘dankbaar voor alles wat mijn zus voor mij heeft gedaan. Ze is een geweldige zus!’

Leestip

Leestip

Marc van Gulick spreekt als vriend maar ook namens de Alliance Gastronomique en is enorm trots op hetgeen Jonnie en Theres betekenen voor de Nederlandse gastronomie. ‘Daar ben ik enorm trots op. Het zijn twee heel bevlogen ambassadeurs van het vak.  Ze zijn een inspirerend voorbeeld voor heel veel jonge mensen. En ik hoop dat ze dat nog heel lang blijven.’

Projecten De Librije

In de 25 jaar hebben Jonnie en Therese Boer talloze talenten opgeleid in hun bedrijf dat inmiddels is uitgebreid met hotel, kookschool, winkel, Restaurant Librije’s Zusje in Amsterdam en Brass Boer op Bonaire. Daarnaast zetten Jonnie en Therese om de twee jaar een groot culinair evenement neer: Chefs (R)Evolution en heeft Therese haar eigen wijnlabel met Astrid Joosten.

Aan de gasten die zondag 1 juli het jubileum meevieren vragen Jonnie en Therese geen cadeau voor zichzelf, maar voor het goede doel. Een donatie aan de Johan Cruijff Foundation. Deze video is het persoonlijke cadeau van Misset Horeca. Alle inzenders: bedankt voor de medewerking!

Vijf jaar geleden bij het 20-jarig bestaan van De Librije, plus het feit dat Jonnie destijds 30 jaar in het vak zat, daagde hij Misset Horeca uit nog heel vaak felicitatie-video’s te maken. Jonnie Boer in 2013: ’20 jaar De Librije, 30 jaar in het vak en 5 jaar hotel en Librije’s Zusje. Daar kan met gemak nog jaren bij. Dus over tien jaar staan jullie er gewoon weer.’  Bij deze…

 

 

Te laat voor de montage, maar te leuk om niet te laten zien:

De felicitaties van Team Brass Boer vanaf Bonaire.

Reageer op dit artikel