nieuws

Prijs voor Bib Gourmand menu blijft 37 euro in 2019

Restaurant 2589

Michelin hanteert ook in 2019 een prijs van maximaal 37 euro voor een driegangenkeuzemenu. Een keuzemenu voor deze prijs is een eis om in aanmerking te kunnen komen voor een Bib Gourmand. ‘De prijs van 37 euro blijft behouden voor de gids van 2019,’ laat Werner Loens desgevraagd aan Misset Horeca weten.

Prijs voor Bib Gourmand menu blijft 37 euro in 2019

In Nederland gaat het lage btw-tarief in januari 2019 omhoog van 6 naar 9 procent, maar Michelin verhoogt de menuprijs om in aanmerking te komen voor een Bib Gourmand niet.

Naast de maximale prijs voor een driegangenkeuzemenu van 37 euro moet dit menu ook op alle openingsdagen worden aangeboden. Ook in de weekenden. Ook moet het menu uitgeschreven zijn. ‘Er moet een minimale keuze zijn van twee gerechten in elke gang.

‘Dit menu moet aantrekkelijk zijn, de gerechten lekker klaargemaakt uiteraard en het liefst met seizoen producten want dan zijn ze op hun best en aan de beste prijs.’

Werner Loens besluit met de mededeling dat de kans groot is dat Michelin de prijsstelling zal aanpassen voor de gids van 2020.

>> Hoe krijg je als restaurant een Bib Gourmand

‘Normaal gesproken worden restaurants geselecteerd door onze inspecteurs zelf, aangezien ze dag in dag uit op prospectie zijn binnen Nederland. Indien een restaurant in aanmerking wil komen voor een Bib Gourmand, dan kunnen ze dit ook rechtstreeks aan ons vragen op voorwaarde dat ze aan de criteria voldoen en dat is een aantrekkelijk keuzemenu aanbieden voor maximaal 37 euro. Het e-mail adres hiervoor is guidemichelingids@michelin.com.’

Bib Gourmand 2018

Michelin maakte op 9 november 2017 haar Bib Gourmands voor 2018 bekend. Het was de tiende keer dat de gids voor de Bib Gourmand in de Benelux uitkwam. Nederland kreeg er 20 Bib Gourmand-restaurants bij, waaronder Valenzia by Zarzo, Ron Gastrobar Paris, Lev in Doetinchem en Gym & Gin. Het complete overzicht van Bib Gourmands 2018 staat hier. Het zijn in totaal 135 restaurants, waarvan 20 nieuwe.

Michelin over haar eigen gids: ‘De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de Michelin gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro. In de tiende editie van deze gids hebben de inspecteurs opnieuw heel wat lievelingsadressen verzameld.’ Bib Gourmand

‘De gids geniet elk jaar een steeds grotere populariteit. Onze inspecteurs voelen het tijdens hun bezoeken: restaurants streven naar deze onderscheiding. Ze doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Ze beperken zich niet tot een menu, maar bieden een ruimte keuze met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Geen wonder dat steeds meer gasten op zoek zijn naar een restaurant met een Bib Gourmand.’ Aldus Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelin-gidsen bij de lancering van de Bib Gourmand Benelux.

 

Achtergrondartikelen over de Bib Gourmand

Reageer op dit artikel