Loesje Tieleman start Frans restaurant in Rotterdam

Loesje Tieleman start Frans restaurant in Rotterdam

Loesje Tieleman (21) opent 1 september Louise Petit Restaurant aan de Veerhaven in Rotterdam. Ze start in het pand van het voormalige Z&M Restaurant. Tieleman is telg uit de bekende Rotterdamse horecafamilie. In de keuken staat een voormalig souschef van een sterrestaurant.

Loesje Tieleman start een klassiek Frans restaurant met op de kaart oesters, escargots, steak tartare, poulet rotie en andere klassiekers. In de keuken staat chef Kelvin de Pijper (26), voormalig sous van sterrestaurant Fitzgerald.

Tieleman is geen onbekende achternaam in de Rotterdamse horeca. En Loesje is een telg uit de horecafamilie Tieleman. Haar vader Willem was samen met zijn broer Aryan eigenaar van onder meer de Euromast, Hotel New York en zeven restaurants. Nicht Rose Tieleman (dochter van Aryan) is ook in de voetsporen van haar vader getreden en is nu eigenaar van Brasserie Nieuw Noord.

De broers Aryan en Willem Tieleman golden jarenlang als voorbeeldfiguren in de Misset Horeca Top 100, de jaarlijkse ranking van de toonaangevende Nederlandse horecaondernemingen en -merken. Een miljoenenomzet maakten ze met hun bedrijf Brotherhood Holding. ‘700 man hadden we op een gegeven moment in dienst’, zei Aryan in 2017 tegen Misset Horeca. ‘Dat werd me een beetje te veel.’ Na Watt, de geflopte Rotterdamse nachtclub, vonden ze het genoeg. ‘Toen heb ik gezegd geen horeca meer voor mij, ik trek me terug. Ik nok ermee.’ Mooi om te zien dat hun dochters nu het ondernemerschap weer oppakken.

Louise Petit Restaurant

Loesje Tieleman (21) doet dit met haar eigen zaak aan de Veerhaven waar ze een zaak opent met 68 zitplaatsen binnen waarvan 5 aan de chefs table en een groot terras buiten. Louise heeft een eigen wijnbar en een bovenzaal voor bruiloften, feestjes, borrels en zakelijke bijeenkomsten. Louise is open van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner. De keuken is open van 12 tot 21.30 uur.

Louise heeft een restaurant gedeelte en een café deel. In het café serveert Tieleman tosti’s, koffies, en andere laagdrempelige gerechten. In het restaurant staan de eerdergenoemde Franse klassiekers op de kaart.


>> Niets meer missen van Misset Horeca?