Nieuwe maître en sommelier voor Château St. Gerlach

Nieuwe maître en sommelier voor Château St. Gerlach
Rick van Kerkhoff (l) en Jurgen Houben

De afgelopen periode vonden er twee interne wisselingen plaats binnen Oostwegel Collection. Vanaf 1 juli is Rick van Kerkhoff werkzaam als Sommelier en Jurgen Houben vervult vanaf 15 augustus de functie van Maître bij Restaurant Château St. Gerlach.

Rick van Kerkhoff werkte sinds 1 maart 2016 in het Kruisherenhotel Maastricht in diverse functies. Vanuit zijn laatste functie, als Assistent Restaurantmanager, heeft hij de overstap gemaakt naar Restaurant Château St. Gerlach als Sommelier. Rick heeft een grote kennis van en passie voor wijnen die hij nu nog meer kan inzetten in zijn nieuwe functie.

Jurgen Houben is sinds 1 november 2015 werkzaam bij Château St. Gerlach en was tot voor kort Sous Maître. Mede door de diverse cursussen die hij binnen ons bedrijf heeft gevolgd, heeft Jurgen de stap naar Maître kunnen maken.

'Ik ben trots op de benoemingen van Rick en Jurgen, deze twee talentvolle gastronomen zijn een mooi voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden binnen onze huizen', zegt Harmen Silver, directeur-gastheer van Château St. Gerlach. 'Ik verheug mij erop om samen met hen het restaurant naar een nog hoger niveau te tillen.'

Vorig jaar werd het culinaire team al versterkt: Chefkok Otto Nijenhuis werd executive chef en Guido Le Bron de Vexela werd chef de cuisine van Restaurant Château St. Gerlach.

Talent Factory

Met de eigen Talent Factory wil Oostwegel Collection medewerkers stimuleren om te blijven groeien. De Talent Factory biedt een breed aanbod aan trainingen en cursussen. Door de samenwerking tussen de verschillende huizen van Oostwegel Collection zijn de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie groot.

Over Château St. Gerlach

In het hart van natuurgebied Ingendael en op een steenworp afstand van Maastricht, ligt het eeuwenoude Château St. Gerlach. Het luxe hotel telt 113 hotelkamers en –appartementen. Op het landgoed bevinden zich 3 eetgelegenheden: Restaurant Château St. Gerlach met een Frans georiënteerde keuken, Bistrot de Liège met streekgerechten en het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More, dat vorig jaar de award voor Mooiste Venue in de Koffie Top 100 won. In diezelfde Koffie Top 100 staat Burgemeester Quicx op plek 42.

Verder beschikt het landgoed over een eigen Spa & Wellness en 16 vergader- en banketzalen (2-750 personen) waaronder het nieuwe St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve. Château St. Gerlach maakt sinds 1997 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux.

Oostwegel Collection staat met een omzet van 26,2 miljoen over 2017 op plek 18 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.