nieuws

‘Bier-restaurant’ IJver opent in 2019 op NDSM-werf

Restaurant 6136

IJver opent in het voorjaar van 2019 haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het robuuste restaurant, met een groot binnen- en buitenterras, is een project van ondernemer Reinout Ezinga, waar naast de gerechten bier een hoofdrol speelt.

‘Bier-restaurant’ IJver opent in 2019 op NDSM-werf

Initiator achter IJver is Reinout Ezinga. De jonge, Amsterdamse ondernemer realiseerde eerder succesvolle  horecabedrijven in de hoofdstad als Bar Baarsch, Café Vrijdag en Weesper. Samen met zijn compagnons Sikko de Jong, Tim Jongens, Arne Kleijn en chef Herman Klukkert wordt nu hard gewerkt aan de realisatie van IJver op de NDSM-werf.

Kleurrijk industrieel

Het interieur komt tot stand in nauwe samenwerking met ontwerpers Adam Marshall en Teske Clijsen van Koelhuis Frigo. Marshall heeft in het buitenland objecten verzameld die in het restaurant worden neergezet. Naast bestaande en gekoesterde industriële elementen worden er felle kleuren, planten en diverse items toegevoegd om een levendige en warme sfeer in de acht meter hoge ruimte te creëren.

Koken met bier

Bij IJver kunnen gasten terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De ruimte is flexibel in te delen en biedt daarmee alle mogelijkheid voor meetings, presentaties, feesten en partijen. Er komt ook veel aandacht voor lokale producten op de eet- en drankkaart. Op het menu met een culinaire inslag komen gerechten die zijn bereid met bier. Ook geeft de chef speciale aandacht aan ‘beer and food pairing’.

Bierkeuzemenu via hulpzuil

IJver krijgt 34 tappunten en zo’n honderd verschillende bieren op fles. En voor de gasten die hulp nodig hebben bij hun keuze is er een speciale bierzuil in het midden van de zaak die aan de hand van een aantal vragen over smaakvoorkeuren een suggestie geeft. Ook krijgt IJver twee taptafels waar groepen hun eigen biertje kunnen tappen.

Het geautomatiseerd bierkeuzemenu en de taptafels dienen als moderne toevoegingen op de normale service. Tevens serveert de bar signatuur biercocktails en worden er momenteel meerdere recepturen voor een eigen IJver-bier getest.

IJver moet in het voorjaar van 2019 haar deuren openen.

Reageer op dit artikel