nieuws

La Provence Zaltbommel wint Euro-Toques restaurantprijs 2018

Restaurant 518

Euro-Toques Nederland (ETN) heeft haar Keltum restaurantprijs 2018 uitgereikt aan La Provence uit Zaltbommel. La Provence komt dit jaar het best naar voren qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken.

La Provence Zaltbommel wint Euro-Toques restaurantprijs 2018

Tijdens Gastvrij Rotterdam werd op maandag 17 september 2018 de prijs door Ted Janssen, voorzitter Euro-Toques Nederland, uitgereikt aan Luc van Iersel en zijn team. Van Iersel is chef en eigenaar van La Provence Zaltbommel.

De selectiecriteria die de jury van Euro-Toques Nederland hanteert zijn al jaren dezelfde: zichtbaarheid en uitstraling van Euro-Toques logo en doelstellingen, zowel in het restaurant als op de website, alsmede het culinaire niveau van het restaurant.

De jury onderbouwt haar keuze als volgt: ‘Restaurant La Provence is een restaurant dat als geen ander heeft bewezen dat zij de kernwaarden van Euro-Toques Nederland op de juiste manier uitdragen.

La Provence Zaltbommel

‘Chef-kok en eigenaar Luc van Iersel is een klassiek geschoolde kok en dat vind je terug in zijn gerechten. Hij kookt puur en ambachtelijk met de mooiste producten uit de Bommelerwaard, zoals rivierkreeftjes en snoekbaars uit de Waal, zuivel van boerderij Den Eelder, en groenten van De Weerd. Willem Hooijmans, slager uit Kerkdriel, zorgt voor het vlees (ook het prachtige lamsvlees!), dat Luc als geen ander uitstekend weet te bereiden,’ motiveert Ted Janssen de keuze voor La Provence.

Luc van Iersel zorgt jaarlijks in mei voor een culinaire week, door een prachtig menu te serveren. Het zogenaamde Poldermenu, waarbij hij zijn producenten rechtstreeks aan zijn gasten laat vertellen, hoe zij zich inzetten om op duurzame wijze de beste kwaliteit te leveren aan La Provence. Hierdoor krijgen gasten en consumenten een beeld van de moeite die leveranciers en koks in hun werk steken om zuiver en gezond te koken. Euro-Toques vindt het, met Luc, belangrijk dat consumenten zich bewust zijn van de herkomst van hun eten.

‘Luc van Iersel is een prachtig voorbeeld van het uitdragen van de Code van Eer, inmiddels 31 jaar geleden opgeschreven door Paul Bocuse, Pierre Romeyer en Cas Spijkers’, aldus de jury.

De prijs bestaat onder andere uit een wisseltrofee en een bestekcassette, beschikbaar gesteld door Van Kempen & Begeer, een tegoed bij HANOS-ISPC en een bedrag te besteden aan kalfsvlees van de VanDrie Group.

Winnaars Keltum Restaurantprijs

2002 Restaurant Chez-An, Noordwijk
2003 `t Oudt Sas, Sas van Gent
2004 Hotel-restaurant De Lut, De Lutte
2005 Het Heerenhuys, Waalwijk
2006 De Goeikamer/d’Ouwe Brouwerij in Baarschot
2007 Restaurant de Gertruda Hoeve Son en Breugel
2008 De Helvoirtse Hoeve in Helvoirt
2009 Restaurant Le Mirage in Emmeloord
2010 De Gulle Waard in Winterswijk
2011 Bistro Sharlot uit Ulvenhout
2012 Hotel restaurant Bloemenbeek in de Lutte
2013 ’t Korensant in Molenrij
2014 Restaurant Het Ambacht in Heerenveen
2015 De Oranjerie uit Barneveld
2016 Restaurant De Schans in Montfoort Utrecht
2017 De Wachter in Alblasserdam
2018 La Provence, Zaltbommel


>> Abonnee worden van Misset Horeca?

Reageer op dit artikel