Tom Vinke van De Kromme Watergang opent Franse bistro

Tom Vinke van De Kromme Watergang opent Franse bistro

Achter tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang opent Tom Vinke, zoon van sterrenchef Edwin Vinke, tijdelijk een restaurant: Tom's Hidden Bistro. Het restaurant is alleen in de wintermaanden open. Op de kaart staan Franse gerechten voor een zachte prijs.

'Tom’s hidden bistro’ is een spontaan ontstaan idee. We wilden deze winter graag ergens een pop-up doen en toen kwamen we op het idee: waarom niet in m’n pa’s whiskybar, achter het restaurant', aldus Tom Vinke op social media. 'Een mini bistro met 16 zitplaatsen en authentieke Franse gerechten, escargots, bouillabaisse en coq au vin.We openen de pop-up van november tot mei en serveren er een regelmatig wisselend driegangen menu voor € 37,50.' De keuken is geopend van dinsdag t/m zondag van 17.00 uur  tot 21.00 uur. Reserveren kan via De Kromme Watergang

'Het is echt zo'n bistro uit Allo Allo', zegt Edwin Vinke tegenover de Zeeuwse krant Pzc. 'Iedereen die ik er over spreek, is direct laaiend enthousiast. Dat lekker ongedwongen eten is nog steeds populair.' Als de bistro een succes wordt, krijgt het concept wellicht een vervolg. 'Volgend jaar een Spaanse tapasbar bijvoorbeeld', aldus Edwin Vinke.

Hard & Ziel

Edwin Vinke opende recent ook samen met Bløf-zanger Paskal Jakobsen een eetcafé in Middelburg. Hard & Ziel aan de Turfkaai 3 opende de deuren op 5 oktober. Hard & Ziel is een restaurant met in de hoofdrol streetfood.  Echtgenoten Door Jakobsen en Blanche Vinke regelen de zaken achter de schermen. De Zeeuwse kok Michel Louws – die ervaring opdeed in sterrenrestaurants – werkt er kok Nando van As in,  die er als chef in de keuken komt te staan. Bedrijfsleider is Steffen Brinkhaus, voormalig eigenaar van de Middelburgse koffietent Robuust.

In Hard & Ziel mogen gasten hun eigen drankjes uit de koelkast pakken en gerechten kunnen besteld worden aan de balie. Gerechten kunnen ook mee naar huis worden genomen. ‘Als je geen zin hebt om zelf te koken en snel wat lekkers wilt, kan je bij ons een hapje komen eten.’

Over De Kromme Watergang

De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat is bekroond met twee Michelinsterren. Aan het roer staan Edwin en Blanche Vinke. Hun zoon Tom werkt er als souschef, samen met Wouter Kik die in juni 2017 de overstap maakte vanuit De Vierbannen in Ouwerkerk. De zilte gronden waarop Vinke geboren is, vormen de basis voor de keuken. In 2005 werd het restaurant gewaardeerd met een eerste Michelinster. In 2011 volgde de tweede.