Sterrenchef Edwin Vinke en Bløf-zanger Paskal Jakobsen openen eetcafé

Sterrenchef Edwin Vinke en Bløf-zanger Paskal Jakobsen openen eetcafé

Edwin Vinke, van sterrenrestaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat, start samen met Bløf-zanger Paskal Jakobsen een eetcafé in Middelburg. Hard & Ziel aan de Turfkaai 3 opent de deuren op 5 oktober.

De naam Hard & Ziel is vernoemd naar het voormalige café in het pand aan de Turfkaai 3, zo meldt Pascal Jakobsen tegenover de Zeeuwse krant Pzc. 'Die naam vonden we goed passen. Wel wordt de huisstijl volledig aangepast aan ons eigen concept.' Hard & Ziel wordt een restaurant met in de hoofdrol streetfood.

Echtgenoten Door Jakobsen en Blanche Vinke regelen de zaken achter de schermen. De Zeeuwse kok Michel Louws - die ervaring opdeed in sterrenrestaurants - werkt er kok Nando van As in,  die er als chef in de keuken komt te staan. Bedrijfsleider wordt Steffen Brinkhaus, voormalig eigenaar van de Middelburgse koffietent Robuust.

Edwin Vinke veilt eerste kreeft
Edwin Vinke (foto: Pieter D'Hoop)

Menukaart

Op de kaart komen gerechten uit alle windstreken. Van een broodje pulled pork, Thaise curry of een vegetarische rookwortel. Laatstgenoemde is de favoriet van Jakobsen, zo laat de Bløf-zanger weten aan de krant. 'Samen met het broodje bietbal, gemaakt van rode bieten, ongelooflijk lekker.' Edwin Vinke  stelde de kaart samen. 'Ik ben al jaren bevriend met Edwin en we delen de liefde en interesse voor streetfood', aldus de zanger. 'En voor hem zat daar ook de uitdaging; laagdrempelige en bijzondere gerechten maken.'

Over Hard & Ziel

In Hard & Ziel mogen gasten hun eigen drankjes uit de koelkast pakken en gerechten kunnen besteld worden aan de balie. Gerechten kunnen ook mee naar huis worden genomen. 'Als je geen zin hebt om zelf te koken en snel wat lekkers wilt, kan je bij ons een hapje komen eten.' De Bløf-zanger spreekt over een droom die eindelijk in vervulling gaat. 'Al jaren fantaseren Doortje en ik over een eigen zaak. We hebben in het verleden ook allebei in de horeca gewerkt. We steken niet zomaar geld in een restaurantje, we zijn er echt nauw bij betrokken, bij elke stap vanaf het begin.' Hard & Ziel opent de deuren van woensdag tot en met zondag,  van 12.00 tot 20.00 uur.

Over De Kromme Watergang

De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat is bekroond met twee Michelinsterren. Aan het roer staan Edwin en Blanche Vinke. Hun zoon Tom werkt er als souschef, samen met Wouter Kik die in juni 2017 de overstap maakte vanuit De Vierbannen in Ouwerkerk. De zilte gronden waarop Vinke geboren is, vormen de basis voor de keuken. In 2005 werd het restaurant gewaardeerd met een eerste Michelinster. In 2011 volgde de tweede.