nieuws

Chef Alex Haupt opent restaurant 101 Gowrie

Restaurant 2469

Chef en eigenaar Alex Haupt opent zijn eigen restaurant, 101 Gowrie, op dinsdag 27 november 2018 in De Pijp in Amsterdam.

Chef Alex Haupt opent restaurant 101 Gowrie

101 Gowrie is het huisadres waar Alex Haupt opgroeide in Australië. In Amsterdam is het de plek waar hij zijn gasten een persoonlijke ervaring wil bieden die zijn kernwaarden weerspiegelen: honest, thoughtful, delicious.

New Dutch Cuisine

101 GowrieHet eten bij 101 Gowrie kan worden omschreven als New Dutch Cuisine. ‘We gebruiken Nederlandse producten en laten ons inspireren door de voedselgeschiedenis en cultuur van Nederland. Haupt  filtert deze inspiratie in het menu door zijn culturele erfgoed en professionele ervaring.
De sterren van ons drankassortiment zijn wijnen gemaakt door kleine producenten die werken met respect voor het milieu, minimale interventie en vooral handgemaakt. Deze ambachtelijke wijnen bevatten geen toegevoegde chemicaliën, zowel in de fles als op het land. De wijnen worden geïmporteerd uit de hele wereld, inclusief enkele exclusieve Australische wijnen die alleen verkrijgbaar zijn bij dit restaurant.’

Service is een belangrijke pijler onder de 101 Gowrie-filosofie. Het keukenteam is net zo betrokken bij de service als het front of huisteam. Hierdoor ontstaat een unieke sfeer ontstaat waarbij de gast alle aandacht krijgt.

Reageer op dit artikel