nieuws

De Librije op nummer één meest invloedrijke mensen in foodscene

Restaurant 2112

De Librije staat op nummer één van de FavorFlav Food Top 100, een jaarlijks feest van dit online foodmagazine waarop de honderd meest invloedrijke mensen in de foodscene worden geëerd.

De Librije op nummer één meest invloedrijke mensen in foodscene
Jonnie en Thérèse Boer van De Librije

Met behulp van grote chefs en de lezers heeft de FavorFlav-redactie een lijst samengesteld met de honderd meest invloedrijke smaakmakers uit de culinaire wereld.

Jonnie en Thérèse

De Librije bestaat dit jaar precies 25 jaar. ‘Er is geen restaurant in Nederland dat al zo lang – maar liefst veertien jaar – drie Michelinsterren heeft. Zij hebben Zwolle op de culinaire wereldkaart gezet en nog steeds weten ze ons elke keer te verrassen. Dat lijkt ons meer dan genoeg reden om Jonnie en Thérèse dit jaar te eren met de hoogste positie in onze lijst’, aldus de redactie van FavorFlav.

25 jaar de Librije

Met dochter Isabelle en zoon Jimmie

André van Duin

De tweede plek is voor Andre van Duin.  ‘Als presentator van Heel Holland Bakt heeft hij ons weer collectief aan het bakken gekregen. Met het team van De Nieuwe Lekkerbek ging hij ook nog eens op zoek naar de nieuwste smaaksensatie van Nederland, en vermaakte ons daarbij elke minuut.’

Tony’s Chocolonely

De derde plek is voor Tony’s Chocolonely. Met hun vrolijke repen, zowel de classics als de talloze limited editions en leuke acties blijven zij hard aan de weg timmeren om slaafvrije chocolade de norm te maken. Er is wat ons betreft geen ander merk dat innovatieve marketing en idealisme zo goed weet te combineren. Al ruim tien jaar lang.

Zesgangendiner

De Top 100 werd maandag 19 november uitgereikt in BAUT Amsterdam tijdens het jaarlijkse FavorFlav Food Top 100 diner. Topchefs Luc Kusters, Schilo van Coevorden, Alain Caron, Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk, Michiel van der Eerde en Hidde de Brabander verzorgden het zesgangendiner.

Nummer 4 tot en met 100

4 Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk & Johanneke van Iwaarden, Horeca-uitbaters
5 Yvette van Boven, Kookboekauteur en televisiekok
6 Alain, David & Tom Caron, Café Caron en Petit Caron
7 Janny van der Heijden, Televisie- en kookboekmaker
8 Wil Demandt, Restaurant Bordewijk
9 Hidde de Brabander, Meester Patissier
10 Michiel van der Eerde, Head-chef en founder BAUT, C en ZUID
11 Tess Posthumus, s Werelds beste vrouwelijke bartender
12 Schilo van Coevorden, Executive chef Taiko (Conservatorium Hotel)
13 Hiske Versprille, Culinair journalist
14 Miljuschka Witzenhausen, Presentator en kookboekauteur
15 Sergio Herman, Horeca-ondernemer en sterrenchef
16 Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot, Restaurant 212
17 Riad Farhat, Jason Berg & Piet van der Graaf, De drie wijzen uit Oost
18 Luc Kusters, Chef-kok Bolenius⋆
19 Shane Kluivert, YouTube-sensatie en auteur Koken met Shane
20 Joël Broekaert, Culinair journalist
21 René Pluijm Pluijms, Eetbare Wereld
22 Freddy Tratlehner a.k.a. Vjeze Fur, Kookliefhebber en Instagram-held
23 Harold & Karin Hamersma, Meneer & mevrouw Hamersma
24 Danny Jansen, Televisiekok en kookboekauteur
25 Jord Althuizen, BBQ-koning
26 Betty Koster, Kaas-connaisseur en auteur Hollandse kaas
27 Manon van Essen, Founder Magioni
28 Pepijn van der Waa, NK Biersommelier
29 Onno & Charlotte Kleyn,Culinair historici en journalisten
30 Pascal Jalhay, Chef-kok
31 Ronald Giphart, Schrijver én kookenthousiasteling
32 Hans Steenbergen & Arjan de Boer, Food Inspiration
33 Machiel Laumans, Local Harvest
34 Mara Grimm, Culinair journalist
35 Marcel Just de la Paisières Oud Reuchlin & Boelen
36 Daan Faber, Igor Sorko & Maarten Hoekstra, Mister Kitchen
37 Geert Burema, Eigenaar Merkelbach en Slowfood-activist
38 Edwin Flores, Wildplukker
39 Theo van Rensch & Willem Himmelreich, Sterklasopleiding ROC Amsterdam
40 Jonah Freud, Kookboekhandel en Kookboekenmaker
41 Lydia van Maurik, De Bokkenbunker
42 Jasmijn Beerthuis,Allerhande
43 Joosje Noordhoek, Culinair eindredacteur
44 Samuel Levie, Smaakburgemeester Amsterdam
45 Julius Jaspers, Chef-kok en culinair ondernemer
46 Gilles van der Loo, Culinair recensent Het Parool
47 Marten Verdenius, MOMA
48 Maurits & Jessica Tepper, Boerderij Eytemaheert
49 Madina Mamedova, Mama Madina’s en patissier Toscanini
50 Frank de Ruwe & Reinier Steures, Bureau Natwerk
51 Esther Stam, Studio Modijefsky
52 Isabel Boerdam, De Hippe Vegetariër
53 Roger Bloem & Susam Pang, Founders Foodblogger Awards
54 Thomas Uljee, Piet van Westen & Jeroen Klompe, Tomasu
55 Sanne Slijper & Martijn Disseldorp, Two Chefs Brewing en Bar Alt
56 Jeroen Thijssen, Historicus en culinair journalist
57 Arend Koekoek, PixelFarming
58 Esmee Langereis, Wijnschrijver
59 Jigal Krant, Kookboekschrijver
60 Charlotte Zum Vörde Sive Vörding, Eigenaar Charly’s All is Fair
61 Ronald Hoeben, Foodtube
62 Mary van Hoek-Hendriks, HAS Food Experience
63 Maroeska Metz, Designer en kookboekauteur
64 Robert Jan de Boer, Yoram Bemer & Feddo, Tamminga BISQ Seafood
65 Helen Ariessen-Shackleton, Tabasco® (Bickery Food Group)
66 Waldo Weijsenfeld, WALDO chocolade & patisserie
67 Yonina de Ruijter & Storm Vollaers, Weekend van de Rollende Keukens
68 Gert Jan Gombert, Vivera
69 Judith Evenaar, Founder Truffelgaard
70 Gerard Jansen ,Fever-Tree (Vanilla Venture)
71 Bart van Olphen, Fish Tales
72 Vera Bachrach, Futuroloog en oprichter Ultra Ultra
73 Rodney Nikkels & Enver, Loke Chocolatemakers
74 Ohad Maiman, Viskwekerij Kingfish Zeeland
75 Fenny van Wees, Van Wees Distilleerderij
76 Bart Houben, Bakkerij Houben
77 Alexander Brouwer & Tjitze van der Dam, Hotel QO Amsterdam
78 Nadia Zerouali & Samira Dahmani Couscousbar
79 Emma Veerhuis, Founder Kitchen Republic Academy
80 Ingmar Voerman, Beverage journalist
81 Naresh Ramdjas,Fooddesigner en Nareshtaurant
82 Henk-Jan Kakebeen, Taste of Amsterdam & Rare
83 Hugo Kennis, Televisiekok en Worsten van Babel
84 Johan van Uden, Slagerij en eetwinkel Chateaubriand
85 Albert van Beeck, Calkoen Founder Mister Cocktail
86 Big Mac, McDonald’s iconische hamburger
87 Marijke de Laat & Joris Landa, Bouillon Brothers
88 Geert & Joke van der Kaa, De Walnoothoeven
89 Linda Roodenburg, Foodmuseum en auteur Food is fictie
90 Femke Nijland, Kaasmaker
91 Plasticvrije winkel, Ekoplaza
92 Jonneke de Zeeuw, Mooncake
93 Marieke Graat, Too Good To Go
94 Loesje Tieleman, Louise Petit Restaurant
95 Ben Bruurs & Thea Moonen, Boerderij Den Elshorst
96 Selahattin, Vural Patatfilosoof
97 Delja Blom, Yuzucello
98 Jennifer Breaton & Rebecca Wiering, Founders Zeewaar
99 Yvonne Modderman & Jeroen van der Vorm, Wijn van Bret
100 Anouk Snelders,  Health Food Wall
Reageer op dit artikel