nieuws

Marcel Bonda nieuwe chef-kok Molen de Jonge Dikkert

Restaurant 1937

Marcel Bonda, 31 jaar, start op 1 maart 2019 als chef-kok van JRE Restaurant Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen. Hij volgt hier Bastiaan Pieterse op, die de Molen verlaat op eigen verzoek na een dienstverband van 17 jaar.

Marcel Bonda nieuwe chef-kok Molen de Jonge Dikkert
Marcel Bonda (links) en Bastiaan Pieterse.

Pieterse was de laatste 7 jaar chef-kok en vervolgt zijn carrière als zelfstandige. Bonda is op dit ogenblik executive souschef van het hoofdstedelijke sterrenrestaurant Bord’eau in hotel De L’Europe. Hij heeft als souschef mede bijgedragen aan het behalen van twee Michelinsterren onder de bezielende leiding van Richard van Oostenbrugge, nu de trotse eigenaar van Restaurant 212.

De Jonge Dikkert

In 2018 was hij de executive souschef van Bas van Kranen en mocht met Bord’eau onlangs ook één Michelinster ontvangen. Marcel Bonda moet in zijn nieuwe rol en met zijn eigen signatuur ervoor zorgen dat de Jonge Dikkert culinair en gastronomisch een stap voorwaarts maakt.

De ambitie van Arjen Kräwinkel en Eugène van Angelbeek, de huidige directie, gaat verder dan de Bib Gourmand. De Michelingids waardeert de De Jonge Dikkert al 23 jaar met een Bib Gourmand. De Jonge Dikkert is lid van Les Jeunes Restaurateurs als Membre d’Honneur.

Meer restaurant transfers


 

Reageer op dit artikel