nieuws

Gert Blom (voormalig eigenaar Amarone*) maakt doorstart met Amsterdamse Proeflokaal

Restaurant 3279

Gert Blom, voormalig eigenaar van sterrestaurant Amarone in Rotterdam, neemt het failliet verklaarde Amsterdamse Proeflokaal over. Dat werd maandag 11 februari bekend gemaakt. Blom maakt van Het Amsterdamse Proeflokaal een internationale brasserie.

Gert Blom (voormalig eigenaar Amarone*) maakt doorstart met Amsterdamse Proeflokaal
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

Het Amsterdamse Proeflokaal op het Stadionplein in Amsterdam-Zuid werd op 29 januari failliet verklaard. Het restaurant van mede-eigenaar Jan Semeins (Brasserie Paardenburg, HME Group) opende in april 2018 haar deuren. Naast Jan Semeins was ook diens echtgenote, Renate, eigenaar. Evenals Peter Klok. Het Proeflokaal was een opleidingspartner van House of Hospitality van het ROC van Amsterdam. De 1800 vierkante meter werden naast een restaurant gevuld met een bierwereld, wijnwereld, een workshop-ruimte en proeftafels.  ‘Op een oppervlakte van 1800 vierkante meter proeven gasten al het lekkers uit Amsterdam’, zeiden de oprichters bij de lancering. Op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw aan de Stadionplein 300 zit hotel Twenty Eight. Dit hotel is geen onderdeel van Het Amsterdamse Proeflokaal, maar behoort tot de City ID Suites.

Gert Blom

De 48-jarige Gert Blom werd benaderd door twee schuldeisers. Gert Blom: ‘Het pand heeft enorme potentie en is goed uitgerust. De naam Het Amsterdamse Proeflokaal blijft bestaan en ik wil er een internationale brasserie van maken. Op de kaart komen niet te ingewikkelde gerechten met internationale invloeden gemaakt van verse producten. De gast kan rekenen op lekker eten in een informele sfeer. Ik stel de kaart samen en zal er regelmatig aanwezig zijn, maar ik sta niet dagelijks in de keuken.’

Groepen tot 1000 personen

Blom: ‘We hebben vorige week de deuren weer geopend met een beperkte kaart, de komende tijd ga ik de nieuwe kaart maken. Voor en achter de schermen voeren we wat kleine aanpassingen door, maar er komt geen grootscheepse verbouwing. De zaak is 1800 vierkante meter groot en leent zich ook geweldig voor events met grote groepen. Wij kunnen in één ruimte tot 1000 personen kwijt, daarin zouden we in Amsterdam wel eens uniek kunnen zijn. Gasten kunnen parkeren in de eigen parkeergarage onder het gebouw tegen marktconforme tarieven.’

Personeel overgenomen

De 24 personeelsleden zijn overgenomen bij de doorstart. Blom: ‘Ik ben blij dat we de medewerkers perspectief hebben kunnen bieden. Verder hopen we Het Amsterdamse Proeflokaal te behouden als opleidingscentrum voor de horecaleerlingen van het ROC van Amsterdam.
Samen met het team gaan we er een fijne zaak van maken waar je terecht kunt voor lekker eten en drinken in een ongedwongen sfeer en voor events, presentaties en bedrijfs- of familiefeesten. Op 14 februari geven we elke gast die komt dineren een gratis glas feestelijke bubbels om te proosten op Valentijn én op de heropening.’

Amarone

Gert Blom is de voormalig eigenaar van sterrestaurant Amarone.  Jan van Dobben werd met ingang van 1 juli 2018 volledig eigenaar van dit in Rotterdam. De chef was eerder al mede-eigenaar van het restaurant.  Blom gaf destijds aan dat het tijd was om Amarone Rotterdam los te laten. ‘Ik kreeg steeds vaker aanvragen voor bijzondere culinaire evenementen en om te adviseren bij horecaprojecten. Supermooi om te doen, maar niet goed te combineren met Amarone.’

 

Reageer op dit artikel