nieuws

Cucina del Mondo van Servais Tielman maakt plaats voor Graffiti

Restaurant 1492

Cucina del Mondo van Servais Tielman maakt plaats voor Graffiti

Het voormalig sterrestaurant Cucina del Mondo van Servais Tielman heeft dit weekend voor de laatste keer de deuren open gehad. Het restaurant in Heerlen maakt plaats voor het stoere en meer laagdrempelige Graffiti waar Tielman aan verbonden blijft als culinair adviseur. Tielman heeft tweesterrenrestaurant Beluga in Maastrich overgenomen en sluit daarom de deuren van Cucina del Mondo.

‘Wat hebben we veel meegemaakt de laatste zeven jaar. Cucina del Mondo, je was mooi, spannend, wild en een beetje ondeugend’, schrijft Servies Tielman op social media. ‘Je zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.’ Over de overname van Beluga schrijft hij: ‘Daar gaan we knallen en hopen we dat onze gasten het vertrouwen geven om daar iets moois te continueren.’

Servais Tielman en Hans van Wolde

In de maanden juli en augustus staan Tielman en Hans van Wolde, huidig chef-kok bij tweesterrenrestaurant Beluga, nog samen in de keuken van het restaurant in Maastricht. Chef-kok Hans van Wolde verlaat Beluga na 25 jaar. Hij heeft zijn restaurant verkocht aan  Tielman, die in het verleden souschef bij Beluga was. Hun wegen kruisen elkaar nu weer, wat voor de ene chef een einde is en voor de ander een nieuw begin.’

Na 22 jaar chef van Beluga te zijn geweest, is het voor Hans van Wolde tijd voor een nieuw avontuur; in 2020 opent restaurant Brut 172 in Reijmerstok. Binnen een kleine, intieme setting gaat Van Wolde hiermee terug naar de ‘oerkeuken’. Met groenten en kruiden uit eigen tuin en producten uit de lokale omgeving. Maar voordat hij zich volledig focust op zijn nieuwe restaurant, gaat de sterrenchef nog één keer de keuken van Beluga in, samen met Tielman De naam Brut 172 verwijst naar de hoogte van de ligging van de boerderij. Van Wolde: ‘Brut; denk vooral aan bruut leven, oerkracht, maar ook mooi brut: zoals champagnebubbels.’

Servais Tielman

Over Graffiti

Tielman over zijn nieuwe restaurant Graffiti: ‘Daar wordt  goed en lekker eten geserveerd. Vers en eerlijk bereid, en voor een schappelijke prijs. De gemiddelde besteding ligt er op 50 euro per persoon, inclusief drank.’ Op de kaart komen stoere gerechten. Graffitikunst gaat er, net als bij Cucina del Mondo, een belangrijke rol spelen. Zowel op de muren als op het bord. ‘De graffitikunst op de muren zal regelmatig veranderen. Lokale en internationale graffiti artiesten kleden het restaurant aan. Ook gaan we met kunstenaars kijken hoe we graffiti kunnen gaan toepassen op het bord.’

 

Reageer op dit artikel