nieuws

Eerst Zusje-restaurant voor Zeeland

Restaurant 3813

Eerst Zusje-restaurant voor Zeeland
Zusje Raamsdonksveer

In mei opent het eerste Zusje-restaurant in Zeeland. De Zeeuwse primeur is voor Terneuzen. Landelijk is het de 25ste locatie van de restaurantketen.

Net als bij alle andere nieuwe restaurants verscheurt ook Zusje Terneuzen de eerste maand de rekening van elke tiende tafel. Het aantal personen van het gezelschap is hierbij niet van belang. Tien mei 2019 gaan de deuren van ’t Zusje Terneuzen open in het voormalige postkantoor op de kop van de Nieuwstraat.

In het restaurant komt ook een privéruimte voor 20 gasten en een tafel voor twee in de voormalige telefooncel van het pand.

Zusje Tapas

Restaurantketen ’t Zusje is een concept waarbij gasten voor een vast bedrag (29,80 – prijs 2019) onbeperkt kleine (tapas)gerechten kunnen eten. Drankjes zijn niet bij deze prijs inbegrepen.  Er zijn zusjes in  onder meer Scheveningen (Kurhaus), Deventer, Doetinchem, Breda, Zaltbommel, Uden, Utrecht, Vlijmen, Raamsdonksveer, Apeldoorn, Bergen op Zoom en Nijmegen. Woerden, Ede en Rotterdam zijn recent aan de keten toegevoegd.

Peter Smits start Zusje

Eigenaar Peter Smits begon in 1998 met een broodjeszaak in Uden, dit werd later brasserie De Baronie en uiteindelijk De Baron. In 2004 zorgde een brand voor tijdelijke sluiting, tijd die Smits gebruikte om zijn concept te overpeinzen. Hij ontdekte dat gasten het soms lastig vonden uit de uitgebreide kaart te kiezen, dus ontwikkelde hij het tapasconcept: voor een vaste prijs onbeperkt kleine hapjes bestellen. Baron-nieuwe stijl sloeg zo goed aan dat de zaak al snel een ‘Zusje’ kreeg en daar zijn er nu ruim twintig van. De formule is inmiddels franchise.

De placemats van de gasten vormen bij Zusje Tapas de menukaart en per tafel is er sprake van één bestelstrookje. Dit strookje kan men rond laten gaan, waardoor interactie ontstaat tussen de gasten over het eten en wat te bestellen. De meeste locaties zijn in de weekenden al weken vooruit volgeboekt.

Zusje staat in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken op plek 57. 


 

Reageer op dit artikel