Voormalig sterrestaurant O Mundo Wageningen stopt

Voormalig sterrestaurant O Mundo Wageningen stopt
Restaurant O Mundo Wageningen

Restaurant O Mundo - in het Wageningse Hotel de Wereld - stopt in november 2019. De familie De Vries, eigenaar van het hotel en het restaurant - heeft dit besloten als gevolg van tegenvallende resultaten. Ook wil de familie het aantal hotelkamers uitbreiden.

‘Twee jaar hebben we van alles geprobeerd om Restaurant O Mundo rendabel te krijgen. Dit besluit valt zwaar, laten Wiebe, Lammert en Sjoukje de Vries weten in een persbericht. De familie is ook eigenaar van Groot Warnsborn in Arnhem.

De familie werd eigenaar van het Wageningense horecabedrijf nadat Hotel de Wereld in november 2017 failliet ging onder toenmalig eigenaar Jaap Venendaal. In het Wageningse hotel werd op 5 mei 1945 de capitulatie van de Duitse bezetter getekend.

Onder de nieuwe eigenaar opende al snel na de overname een tweede restaurant in het hotel, Le Monde. Dit restaurant blijft geopend. ‘We gaan Le Monde upgraden. Ons doel is om de gasten een ervaring te bieden die ergens tussen het huidige niveau van Le Monde en O Mundo ligt.’

O Mundo draait op zondag 17 november 2019 het laatste service.

Restaurant O Mundo

Restaurant O Mundo kreeg van Michelin een ster in de gids voor 2010. Deze raakte het restaurant echter weer kwijt in de gids van 2018, kort na het faillissement. Kort daarvoor kreeg de zaak ook te maken met een wisseling van chef-kok.