Dennis Huwaë start restaurant Edel by Dennis in Amsterdam

Dennis Huwaë start restaurant Edel by Dennis in Amsterdam
Foto: LVF Photography

Dennis Huwaë, chef van Restaurant Daalder, start elders in de Amsterdam een tweede restaurant. In gebouw Het Sieraad aan de Postjesweg opent hij Edel by Dennis.

Edel by Dennis – rond de 70 couverts – opent op 20 oktober. Het is geen fine dining restaurant. ‘Daar is het te groot voor, het past niet bij het gebouw en ook niet bij de locatie en de buurt Comfort cuisine, zo kun je het omschrijven. Ik zou er zelf drie keer per week kunnen eten,’ laat Huwaë via een woordvoerder weten. Edel heeft een groot terras aan het water.

Dennis is eigenaar samen met Frans van Dam, dit duo is ook eigenaar van Daalder.

Gebouw het Sieraad

Gebouw het Sieraad is een voormalige school voor edelsmeden. Vandaar de naam Edel. Voorheen zat in het gebouw het restaurant Lokaal Edel. ‘Edel blijft als naam, maar wijzigt door de toevoeging By Dennis. Edel past bij de locatie, bij het gebouw. Iedereen kent het. Het heeft vele betekenisssen. Waarom zou je het dan veranderen?

Gasten kunnen hun bezoek aan Edel by Dennis zo duur maken als ze zelf willen. ‘Een hoofdgerecht met een paar glazen wijn heb je voor minder dan 40 euro. Flamkuchen kun je bestellen met of zonder witte truffel.

‘De grondstoffen altijd van de beste kwaliteit. Edel serveert zuurkool met worst, bakkeljauw, Thai food, gebakken rijst, taco’s en gebraden piepkuiken. Gerechten lijken misschien simpel maar zijn dat nooit. Zelfs zuurkool met worst is niet simpel, want bij mij is nooit iets simpel.

Huwaë ontvangt op 22 oktober zijn eerste gasten aan de Postjesweg. Nog niet alles zal dan af zijn. Het restaurant gaat zowel lunch als diner doen, en is geopend van 12 tot 1 uur. Lunchen  is alleen op vrijdag, zaterdag en zondag. Reserveren kan binnenkort via Formitable op de website Edel by Dennis. 

Duif bij Daalder en Edel

Staat er bij Restaurant Daalder  duivenborst op het menu:
Duivenborst met in ganzenvet gekonfijte zuurkool, gel van groene appel, jus van mosterdzaad en mousseline van Monalisa aardappel en mierikswortel

Bij Edel by Dennis wordt datzelfde gerecht:
Gebraden worst van duif en ganzenlever met een stamppotje van diezelfde zuurkool en aardappel mousseline, een kommetje met uitgebakken boter met duivenjus ernaast, een bakje appelmoes en vers geplukte kruiden.

Interieur Edel by Dennis

Dennis Huwaë: ‘Amsterdam wordt steeds braver... Wij hebben ons laten inspireren door de rebellie van de jaren ’80. Edel by Dennis is ruw, ruig, ongepolijst. Zonder strak concept. Een Amerikaanse street artist – Elle – bewerkte een wand van Edel voor ons. Gaaf! Ik mocht haar even helpen.

Foto LVF Photography

Muziek

Muziek neemt een belangrijke plek in bij Edel by Denns; soul, rock, funk, ska, rap, hiphop. In de weekenden gaan dan ook na het diner de tafels aan de kant of verhuizen de gasten naar het naast het restaurant gelegen timmerlokaal en draait er een DJ.